2021'de Twitter Pazarlaması: En İyi Strateji

2021'de Twitter Pazarlaması: En İyi Strateji

Pop-kültür, yerel veya küresel haberler, iş ya da kullandığım ve giydiğim markalar olsun, Twitter, neredeyse her konu hakkında tipik olarak en son bilgileri bulabildiğim güçlü bir sosyal ağ aracı ve arama motorudur. Bu aynı zamanda önemsediğim şirketlerden ve işletmelerden gelen güncellemeleri de içerir.

Twitter, içerik dağıtmayı kolaylaştırır. Ve Twitter’ın dünya genelinde bu içeriği paylaşabileceğiniz 326 milyonun üzerinde ortalama kullanıcısı var.

Ücretsiz bir sosyal medya platformu aracılığıyla yüz milyonlarca potansiyel müşteriye ulaşma düşüncesi kulağa ilgi çekici geliyor, değil mi? Ancak, bu insanların etkileşim kurmak isteyeceği harika içerikler ürettiğinizden gerçekten nasıl emin oluyorsunuz?

Bu kılavuzda, Twitter pazarlama stratejisinin ne olduğu, Twitter'ı işletmeniz için nasıl kullanabileceğiniz ve platformdaki pazarlama çabalarınızı iyileştirmenize yardımcı olmak için hangi ipuçlarını ve püf noktalarını uygulayabileceğiniz dahil olmak üzere diğer sorularla birlikte bu soruyu yanıtlayacağız .

Başlayalım.


Twitter Pazarlama Stratejisi Nedir?

Twitter pazarlama stratejisi, sosyal medya platformu aracılığıyla alıcı kişileriniz, hedef kitleniz ve takipçileriniz için içerik oluşturma, yayınlama ve dağıtma odaklı bir plandır. Bu tür bir stratejinin amacı, yeni takipçiler ve potansiyel müşteriler çekmek, dönüşümleri artırmak, marka bilinirliğini iyileştirmek ve satışları artırmaktır.

Bir Twitter pazarlama stratejisi oluşturmak, başka bir sosyal medya pazarlama stratejisi oluştururken yapacağınız adımların aynısını izlemenizi gerektirir .

1.Alıcı kişilerinizi ve hedef kitlenizi araştırın

2.Benzersiz ve ilgi çekici içerik oluşturun.

3.Gönderileriniz için bir program düzenleyin

4.Etkinizi ve sonuçlarınızı analiz edin.

Yani, Twitter'ı benzersiz yapan şeyin ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Neden platform için bir profil ve içerik oluşturmaya gerçekten zaman ayırmak isteyesiniz?


Twitter'ı Benzersiz Yapan Nedir?

Twitter, çeşitli nedenlerle harika bir pazarlama aracıdır.

Platform kullanımı ücretsizdir.

Markalı içeriği saniyeler içinde paylaşmanıza ve tanınmasına olanak tanır.

Erişiminizi genişletir.

Hızlı müşteri hizmeti ve desteği sağlamanıza olanak tanır.

Hangi taktikleri kullandıklarını görmek için rakiplerinizi ve pazarlama içeriklerini aramanız için bir arama motoru aracı olarak çalışır.

Potansiyel müşterilerin şirketinizi bulmaları ve onlar hakkında bilgi edinmeleri için bir arama motoru aracı olarak kullanılabilir.

Takipçilerinizle sohbet etmenize, şirketinizle ilgili en son güncellemeleri paylaşmanıza ve hedef kitlenize hitap etmenize olanak tanır.

Artık bir Twitter pazarlama stratejisinin ne olduğunu ve platformu benzersiz kılan şeyleri gözden geçirdiğimize göre, işletmeniz için Twitter'ı nasıl kullanabileceğinizi ele alalım. Bu ipuçları, dönüşümleri arttırmanıza, takipçileriniz ile kalıcı ilişkiler kurmanıza ve marka bilinirliğinizi arttırmanıza yardımcı olacaktır.


Twitter İş İçin Nasıl Kullanılır?

1.Profilinizi özelleştirin ve markalaştırın.

2.Twitter Listeleri Oluşturun.

3.Twitter Sohbeti Barındırın.

4.Twitter'da reklam verin.

5.Web sitenize trafik çekin.

7.Takipçi sayınızı büyütmeye odaklanın.

Twitter'ı işletmeniz için kullanmaya başladığınızda, hedef kitlenize ulaşmanızı sağlamak için atmanız gereken bazı adımlar vardır. Hedeflerinize, şirket büyüklüğünüze ve sektörünüze bağlı olarak, aşağıdaki adımların her birinde çalışmayı seçebilir veya seçmeyebilirsiniz (veya bazılarını zaten tamamlamış olabilirsiniz), bu nedenle bunları ihtiyaçlarınıza göre uyarlayın.

Platformda daha iyi paylaşmak, etkileşimde bulunmak ve pazarlamak için Twitter'ı iş için nasıl kullanacağınızı öğrenin .


1. Profilinizi Özelleştirin ve Markalaştırın

Birisi şirketinizin Twitter profiline baktığında, bunun size ait olduğunu otomatik olarak bilmesini istersiniz. Yani Twitter profilinizi logonuz, renkleriniz ve dahil etmek istediğiniz diğer tanınabilir ve akılda kalıcı ayrıntılarla özelleştirmeli ve markalamalısınız . Profilinizi özelleştirebileceğiniz birkaç konum vardır.

•  Tanıtıcı: Twitter tanıtıcınız kullanıcı adınızdır (örneğin, tanıtıcımız @sosyalif) - takipçilerinizin, müşterilerinizin ve hayranlarınızın platformda sizi kolayca arayıp bulabilmesi için bu, şirketinizin adını içermelidir.

•  Başlık: Twitter profilinizde başlık arka plan görüntüdür. Başlığınız için benzersiz bir resim oluşturmayı, logonuzu kullanmayı veya başka bir markalı resmi kullanmayı seçebilirsiniz.

•  Profil resmi: Kişisel Twitter profil resmi şirket platformda her hareketi, etkileşim, post ve tweet var temsil eder. Bu, biyografinizin üzerinde yer alan ve logonuzun, şirketin baş harflerinin veya CEO'nuzun bir resmini içerebilen resimdir.

•  Biyografi: Bir Twitter biyografisi , profilinizi ziyaret eden herkese 160 veya daha az karakterde göreceklerinin kısa bir özetini sunar. Görev beyanınızı, şirketinizin ne yaptığına dair bir tanıtım yazısı veya mizahi ve ilgi çekici bir şey içerebilir.

Web Sitesi URL'si: Profil resminizin ve biyografinizin altında, trafiği doğrudan web sitenize yönlendirmek için URL'nizi ekleyebileceğiniz bir konum vardır.

• Doğum Günü: URL'nizle aynı konuma şirketinizin doğum gününü veya şirketin kurulduğu günü ekleyebilirsiniz, böylece hedef kitleniz işletmenizi daha kişisel bir düzeyde tanıyabilir.


2. Twitter Listeleri Oluşturun

Herhangi bir kullanıcının oluşturma ve görüntüleme yeteneğine sahip olduğu bir Twitter Listesi , seçtiğiniz ve belirli kategorilerde bir araya getirdiğiniz organize bir Twitter hesapları grubudur. Bir Twitter listesi açtığınızda, yalnızca listedeki hesaplar tarafından gönderilen tweet'leri görürsünüz.Yalnızca belirli hesapları takip etmek istiyorsanız Twitter listeleri harikadır. Listelerinizi iş ilhamı, rakipler ve hedef kitle gibi gruplara ayırarak gönderilerini, etkileşimlerini ve içeriğini kolayca gözden geçirebilirsiniz.


3. Bir Twitter Sohbetine Ev Sahipliği Yapın

Takipçilerinizle etkileşim kurmak, bir konuyu tartışmak, bir topluluk duygusu oluşturmak ve hedef kitlenizden üzerinde çalıştığınız bir şey hakkında fikirlerini veya girdilerini sormak için bir Twitter sohbeti planlayabilir ve barındırabilirsiniz.

Twitter sohbet barındırmak için bir konu seçmek gerekir, sohbet oluşur ve sohbet için bir hashtag oluşturmak için bir saat ve tarih ayarlayın. Bu bilgileri bir tweet'te, web sitenizde, Twitter biyografinizde ve seçtiğiniz herhangi bir yerde takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz.

Twitter sohbetine katılmak isteyen herkes, benzersiz hashtag'inizi arayarak seçtiğiniz konuyla ilgili tüm yanıtları, soruları ve yorumları görüntüleyebilmeli ve ayrıca kendi yorumlarını ve düşüncelerini tweet'lerine ekleyerek kendi yorumlarını ve düşüncelerini paylaşabilmelidir.

Twitter sohbetleri, profilinizde etkileşimi artırmaya teşvik eder ve insanların markanız hakkında konuşmasını sağlar. Ayrıca, hedef kitle üyeleriniz ve işletmeniz arasında daha kişisel bir deneyim yaratır.


4. Twitter'da Reklam Verin

Twitter üzerinden reklam vermek, hedef kitlenize ulaşmanın harika bir yoludur. Bu, tweet'lerinizi binlerce kişi tarafından kolayca keşfedilebilir hale getirecek, etkinizi ve takiplerinizi artırmanıza yardımcı olacaktır. Bunu, tanıtılan tweetler veya Twitter Reklamları aracılığıyla yapabilirsiniz

Tanıtılan tweet'ler , tweet'lerinizin belirli kullanıcıların Twitter akışlarında veya Twitter arama sonuçlarında görünmesini sağlar. Bu, belirli bir web sayfasında daha fazla kişi edinmek isteyen herkes için harika bir seçenektir. Bir tweet'i tanıttığınız sürece işletmeniz aylık bir ücret ödeyecektir.

Twitter, daha önce ayarlarınızda belirttiğiniz gibi , tanıtımı yapılan tweet'lerinizi , ulaşmak istediğiniz hedef kitle türünü hedefleyen günlük bir kampanyaya yerleştirecektir. Tüm Twitter kullanıcıları, organik içeriğinizle aynı şekilde Twitter reklamları ile etkileşim kurma ve yeteneğine sahiptir.

İşletmeniz için tek bir hedefe ulaşmak için farklı türde tweet'ler kullanıyorsanız, Twitter Reklamları harika bir seçenektir. Platform aracılığıyla takipçi tabanınızı ve marka bilinirliğinizi önemli ölçüde artırmak istiyorsanız idealdir.

Uygulama yüklemeleri, video görüntülemeleri ve web sitesi dönüşümleri dahil olmak üzere Twitter reklamlarınız ve kampanyalarınız için hedef kitle hedeflemesi söz konusu olduğunda işletmeniz farklı hedefler arasında karar verebilir . Bu karar, reklamınızı yayınlamak için ödemeniz gereken fiyatı etkileyecektir.


5. Web Sitenize Trafik Çekin

Twitter, trafiği web sitenize yönlendirmenize yardımcı olabilir - web sitenizin URL'sini profilinize eklemenin ve tweetlerinize web sayfalarınıza ve bloglarınıza bağlantılar eklemenin çeşitli yolları vardır. Dönüşümlerinizi ve satışlarınızı artırmanıza yardımcı olmak için trafiği web sitenize yönlendirmek için platformu kullanmanın bazı yolları aşağıda verilmiştir.

• Web sitenizin URL'sini Twitter profilinizde biyografinizin altına ekleyin.

• Tweetlerinize web sitenize bağlantılar ekleyin.

• Web sitenize ve/veya diğer kişilerin paylaştığı bloglara doğrudan bağlantılar içeren herhangi bir içeriği retweetleyin.

• Bir Twitter Zaman Çizelgesi ile tweet'leri web sitenize gömün .

• Kullanıcıları sitenizdeki belirli bir açılış sayfasına yönlendirmek için Twitter Reklamları kurun.


6. Twitter'da Mavi Tik Alın

Şirketinizin büyüklüğüne ve sektörünüze bağlı olarak Twitter profilinizi doğrulamak için başvurmayı seçebilirsiniz . Twitter, genellikle yalnızca “ müzik, oyunculuk, moda, hükümet, politika, din, gazetecilik, medya, spor, iş ve diğer önemli ilgi alanlarındaysanız ” hesap doğrulama isteklerini kabul ettiklerini belirtir . Twitter başvurunuzu kabul eder ve profilinizi doğrularsa, kullanıcı adınızın yanında içinde mavi bir onay işareti olan bir rozet görünecektir. Bu, gerçek bir hesabı sembolize eder.

Doğrulanmış olmak, hedef kitle üyelerinizin sizi taklit eden hesaplar veya sizinkine benzer içeriğe, kullanıcı adlarına ve tanıtıcılara sahip hesaplar tarafından takip edilmesini ve bunlarla karıştırılmalarını önler. Doğrulanmış bir hesap, işletmenizin daha meşru ve güvenilir görünmesini sağlar.


7. Takipçi Sayınızı Büyütmeye Odaklanın

Söylemeye gerek yok, ne kadar çok Twitter takipçiniz varsa, içeriğinize o kadar çok insan bakıyor ve etkileşime giriyor. Twitter'da takipçi sayınızı büyüttüğünüzde, marka bilinirliğini artırmak ve web sitenize daha fazla trafik yönlendirmek için daha iyi bir şansınız olacak.

Hızlı bir şekilde daha fazla Twitter takipçisi edinmeyi öğrenin .

Twitter'da takipçi sayınızı arttırmanın birkaç yolu vardır - işte başlamanız için bazı yollar:

• İçeriğinizin paylaşılabilir olduğundan emin olun.

• Benzersiz hashtag'ler kullanın.

• İlgi çekici içerik oluşturun (eşantiyonlar, yarışmalar, sorular, anketler).

• Twitter (sosyal medya) etkileyicilerinin yardımını alın.

• Web sitenize Twitter profilinize bağlantılar ekleyin.

• Mevcut takipçilerinizle etkileşim kurun ve içeriklerini retweetleyin, böylece onlar da sizin için aynı şeyi yapmaları daha olasıdır.

• Twitter takipçisi satın alabilir ve hesabınızı büyütebilirsiniz.

Artık Twitter'ın iş için nasıl kullanılacağını gözden geçirdiğimize göre, platformdaki pazarlama çabalarınızı geliştirmek için profilinize uygulayabileceğiniz bazı ipuçlarını ve püf noktalarını ele alalım.


1. Twitter Reklamlarınızda Anahtar Kelime Hedeflemeyi Kullanın

Twitter'da anahtar kelime hedefleme, Twitter Reklamlarının bileşenidir. Anahtar kelime hedefleme, içeriğinize eklediğiniz ve platformda aradıkları farklı kelimeler ve kelime öbekleri aracılığıyla Twitter kullanıcılarının ilgisini çekmenize olanak tanır. Bu, hedef kitlenize tam olarak işletmenizin, içeriğinizin ve hizmetlerinizin kendileri için en alakalı olduğu zamanda ulaşabileceğiniz anlamına gelir.

Twitter'da, arama ve zaman çizelgesi dahil olmak üzere kullanabileceğiniz iki tür anahtar kelime hedefleme vardır.


Arama Anahtar Kelimesi Hedefleme

Arama anahtar kelime hedefleme, işletmenizle ilgili olarak belirlediğiniz konuları arayan kullanıcılara tweet'lerinizi göstermenizi sağlar. Örneğin, glutensiz çerezler satıyorsanız pişirme, çerezler, glüten intoleransı veya Çölyak Hastalığı hakkında tweet arayan kullanıcıları hedefleyebilirsiniz.


Zaman Çizelgesi Anahtar Kelime Hedefleme

Zaman çizelgesi anahtar kelime hedefleme, kullanıcıların tweet’ledikleri belirli duygu, düşünce, eylem ve duygulara göre hareket etmenize olanak tanır. Örneğin, bir koşu ekipmanı şirketi iseniz, "yarış koşmak", "yarış günü ipuçları" veya "maraton eğitimi" gibi kullanıcıların tweetlediği anahtar kelimeleri ve kelime öbeklerini hedefleyebilirsiniz.


2. Hashtag'leri Uygulayın

Hashtag'li tweet'lerin, etiketsiz tweetlere göre iki kat daha fazla etkileşim aldığını biliyor muydunuz ?

Tweetlerinize hashtag eklemek, Twitter'daki etkinizi genişletmenin harika bir yoludur. Ancak, mümkün olan en fazla sayıda kişiye ulaşmanızı sağlamak için hashtag'leri kullanırken uymanız gereken bazı kurallar vardır.

• Takipçilerinizin ve hedef kitlenizin sizi ve içeriğinizi kolayca bulabilmesi için işletmenize özel bir hashtag oluşturun.

• Yürüttüğünüz belirli bir kampanyayla ilgili olanlar gibi diğer tweet grupları için alakalı ve akılda kalıcı hashtag'ler oluşturun.

• Gelecekteki tweet'lerde kullanılmasını sağlamak için en başarılı hashtag'lerinizi incelemek için Twitter Analytics'i kullanın .

• Hashtag'leri aşırı kullanmayın - bu, kitlenize spam gibi gelebilir ve görünebilir (estetik açıdan hoş olmadığından bahsetmiyorum bile). Ayrıca, ikiden fazla hashtag içeren tweetler, bir veya iki hashtag içerenlere göre etkileşimde %17'lik bir düşüş görüyor.


3. Bir İçerik Paylaşım Programı Düzenleyin

Takipçi tabanınızı büyüttükçe, işletmenizle ve içeriğinizle etkileşimde kalmalarını sağlamak için düzenli olarak paylaşım yapmanız gerekecektir. Sadece düzenli olarak tweet atmak değil, aynı zamanda günün doğru saatlerinde tweet atmak da istiyorsunuz. İşletmelerin Twitter içeriklerini paylaşmaları için en iyi zamanlarla (ortalama olarak) ilgili bazı ayrıntılar :

• Haftanın herhangi bir günü öğlen veya 5-6 arası

• Hafta içi 08.00-10.00 ve 14.00-19.00 arasında paylaşılabilir.

• B2C şirketleri için tweet atmak için en iyi günler hafta sonları

• B2B şirketleri için tweet atmak için en iyi günler hafta içi günlerdir.

İçeriğinizi Twitter'da ne sıklıkta yayınlamanız gerektiği konusunda gerçek bir kural yoktur - daha çok, paylaştığınız içeriğin bir amacı ve anlamı olduğundan emin olmakla ilgilidir. Belirli hedef kitleniz için neyin işe yaradığını belirlemek amacıyla az veya çok içerik yayınladığınız günlerde katılımınızın nasıl göründüğüne derinlemesine dalmak için Twitter analitik’de inceleyebilirsiniz.

İçeriğinizi ne zaman ve ne sıklıkla yayınlayacağınıza karar verdikten sonra, bir sosyal medya yönetim aracından yardım alabilirsiniz . Bu, hem tweet'lerinizi oluşturmanıza hem de tamamlamanız gereken diğer görevlere odaklanabilmeniz için bunları önceden planlamanıza olanak tanır.


4. Bir Twitter Kampanyası Oluşturun

Her türden sosyal medya pazarlama kampanyası , hedef kitlenize ulaşmanın, satışları artırmanın ve web sitenizin trafiğini artırmanın harika bir yoludur. Twitter'a özel sosyal medya pazarlama kampanyası oluşturarak kullanıcıları hedefleyebilir, takipçi kitlenizi arttırabilir ve platform üzerinden marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.

Bir Twitter pazarlama kampanyası oluşturmak için, herhangi bir sosyal medya pazarlama kampanyası türünde uyguladığınız adımların aynısını takip etmek isteyeceksiniz .

1.Rekabetinizi araştırın.

2.Hedef kitlenize nasıl hitap edeceğinizi belirleyin.

3.Oluşturacağınız içerik türünü seçin.

4.İçeriğinizi paylaşın ve tanıtın.

5.Sonuçlarınızı analiz edin.

5. Güçlü bir profil biyografisi yazın.

Twitter profiliniz için güçlü ve akılda kalıcı bir biyografi yazmak çok önemlidir. Bunun nedeni, Twitter biyografinizin bir profil ziyaretçisinin şirketiniz hakkında okuyacağı ilk şey olmasıdır.

Bu sizin yazılı tanıtımınızdır ve ziyaretçilerin sayfanızdan ve içeriğinizden neler bekleyebileceğini kısaca açıklamalıdır. Bunu yapmak için yalnızca 160 karakteriniz var, bu nedenle biyografinizin markanızı başarıyla temsil ettiğinden ve bir şirket olarak kim olduğunuzu yansıttığından emin olmak için kelimelerinizi akıllıca seçin.


5. Görüntüleri ve Videoları Kullanın

Mümkünse tweetlerinize kaliteli videolar ve fotoğraflar eklemeye çalışın. Görüntülü tweet'lerin, kesinlikle metinden oluşan tweet'lerden daha iyi performans gösterdiği kanıtlanmıştır. Fotoğraflar ve görseller, Twitter kullanıcıları kendi özet akışlarında gezinirken içeriğinizde göz alıcı ve ilgi çekici bir unsur sağlar. Videoların, görsellerle birlikte tweetlerden daha iyi performans gösterdiği kanıtlanmıştır. Aslında, videolu tweet'lerin, video içermeyen tweetlere göre ortalama altı kat daha fazla etkileşim alması muhtemeldir.

Videolar ve görseller, hedef kitlenize ürün hattınızı veya sattığınız bir ürünü nasıl kullanacağınızı göstermenin ve içeriğinizi daha kişisel hissettirmenin harika bir yoludur. Ayrıca, tweetlerdeki görsellerin ve videoların katılımınızı arttırmanıza yardımcı olduğu kanıtlanmıştır - ve bunu kim istemez ki?


6. Takipçilerinizle Etkileşim Kurun

İşletmeniz büyüdükçe ve Twitter takipçi sayısı arttıkça takipçilerinizle etkileşim kurmayı hatırlamak çok önemlidir. Bu, takipçileriniz ve hedef kitle üyeleriniz için kendilerini kişisel hisseden ve bir marka sadakati duygusu geliştirirken profilinize geri dönmelerini sağlayan deneyimler oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Örneğin, biri gönderinizi retweet ederse veya tweet'inize yorum yaparsa, o kişinin etkileşimini “beğenebilir”, hatta bir yanıtla onlara tweet atabilirsiniz.


7. Medyadan Bahsedenleri Paylaşın

Medyada işletmenizden bahsediliyorsa, makaleyi, videoyu, URL'yi veya resmi Twitter'da paylaşın. Profilinizi kontrol eden herkes için işinizi daha meşru hissettirecek ve potansiyel takipçilerinize şirketiniz hakkında kaç kişinin zaten bildiğini ve ürünlerinizden ve hizmetlerinizi beğendiğini gösterecektir.

Bu, başarınızı hedef kitlenize yayınlamanın heyecan verici bir yoludur. Ayrıca, tıklandığında hedef kitle üyelerinizi sözün orjinal kaynağına götüren tweet'lerinize geri bağlantı eklemenin bir yolunu sunar. Yani, sizden bahseden medya kuruluşunun web sitesine de trafik çekeceksiniz, bu da muhtemelen onların takipçi sayısını ve/veya marka bilinirliğini artıracaktır. Bu, gelecekte tekrar onların içeriklerinden birinde adı geçmenize, paylaşılmanıza veya öne çıkmanıza yardımcı olabilir.


8. Rakiplerinizin Twitter Hesaplarına Göz Atın

Twitter, rakiplerinizin pazarlama çabalarına göz kulak olmanın harika bir yoludur. Onları takip edebilir veya ne yayınladıklarını görmek için arama yapabilirsiniz. Ayrıca retweet sayıları, yorumları ve yanıtları gibi etkileşimleriyle ilgili temel ayrıntıları da görüntüleyebilirsiniz. Bu, rakiplerinizin uyguladığı bazı Twitter pazarlama stratejilerini ve işe yarayıp yaramadığını görmenin basit bir yoludur.


9. İçerik Oluştururken Takipçilerin İlgi ve İhtiyaçlarına Odaklanın

Kitle üyelerinize ulaşmak ve içeriğinizin onlarda yankı uyandırdığından emin olmak istiyorsanız, içeriği paylaşma şekliniz, ne paylaştığınız veya nasıl sunduğunuzla ilgili olsun, onların ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına odaklanmanız gerekir.

Hedef kitlenizin ve alıcı kişiliklerinizin ihtiyaçlarını karşıladığınızda, şirketinizi takip etmeye ve onlarla etkileşime geçme olasılıkları daha yüksek olacaktır. Alıcı kişilerinizi ve hedef kitlenizi incelerken, paylaşmanız için aradıkları içeriğin türünü belirleyebileceksiniz. Ayrıca, hedef kitlenizin işletmenizden ve Twitter profilinizden aradığı içerik türü hakkında daha fazla fikir edinmek için her zaman soruları tweetleyebilir, anketler gönderebilir, geri bildirim isteyebilir ve hatta bir Twitter Sohbeti oluşturabilirsiniz.


10. Etkinliklerinizi Tanıtın

Twitter, işletmenizin etkinliklerini tanıtmanın harika bir yoludur. Bir Twitter kampanyasına benzer şekilde, çeşitli etkinlikler (lansman partileri, eşantiyonlar ve yarışmalar gibi) için benzersiz bir etiket oluşturabilir veya herhangi bir reklamı tanıtmak için çeşitli tweet'ler (sosyal medya yönetim araçlarınızdan birini kullanarak) planlayabilirsiniz. Şirketinizin ev sahipliği yaptığı özel günler izleyicileriniz - takipçileriniz olsun ya da olmasın - etkinliğiniz hakkında bilgi edinme ve kaydolmak, katılmak veya katılmak için ihtiyaç duydukları tüm ayrıntıları alma fırsatına sahip olacaklar.


11. Doğrudan Mesajlarınızı Düzenli Olarak Kontrol Edin

Diğer sosyal medya platformları gibi, Twitter da kullanıcılara herhangi bir soru, endişe veya yorumlarıyla ilgili olarak sizinle özel mesaj yoluyla iletişime geçebilecekleri bir Direkt Mesaj gelen kutusu sağlar. Bu nedenle, gelen kutunuzu düzenli olarak kontrol ettiğinizden emin olun çünkü bu, işletmenizin bilinen müşteri hizmetleri ve desteğinin yanı sıra takipçilerinize ve müşterilerinize sağladığınız bakım türüne katkıda bulunabilir.