Blog Gönderilerinizi Nasıl Tanıtabilirsiniz?

Blog Gönderilerinizi Nasıl Tanıtabilirsiniz?

Blog gönderilerinize daha fazla sosyal trafik mi istiyorsunuz? Blog gönderisi paylaşımlarınızı her ağ için nasıl özelleştireceğinizi mi merak ediyorsunuz ? Blog gönderilerinizi sosyal medya kanallarınız aracılığıyla düzgün bir şekilde paylaşmak, blogunuza düzenli bir ziyaretçi akışı sağlamaya yardımcı olacaktır.Bu makalede, blog gönderilerinizi en iyi sosyal medya platformlarında nasıl başarılı bir şekilde tanıtacağınızı keşfedeceksiniz .


1- Facebook'ta Paylaşın

Facebook , blog yazınızı profilinizde, sayfalarınızda ve gruplar halinde tanıtmanıza olanak tanır .Facebook gönderileri 10.000 karaktere kadar içerebilir, ancak zaman çizelgesinde yalnızca ilk 480 karakter görünür; geri kalanı Daha Fazlasını Gör bağlantısının arkasına gizlenmiştir. Bu yüzden ilk 480 karaktere mesajınızın özünü koyun. 50'den az karakter içeren Facebook gönderilerinin uzun gönderilerden daha ilgi çekici olduğunu da unutmayın. Görsel içeren gönderiler en iyi şekilde Facebook'ta çalışır. Blog gönderinizi paylaşırken , otomatik bağlantı önizleme gönderisini kullanmak yerine bir resim yüklemeyi ve bağlantınızı metin alanına koymayı düşünün . Bu numara, Facebook gönderinizin erişimini artırmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, Facebook bu resimleri otomatik olarak Facebook albümünüze yükleyecektir, böylece bağlantı içeren tüm blog resimleriniz topluluğunuzun erişebileceği tek bir yerde bulunacaktır. Kişisel ve ilgi çekici bir yorum eklediğinizden ve okuyucuları görüşlerini paylaşmaya davet ettiğinizden emin olun. Hashtag'ler gönderileri aranabilir içeriğe dönüştürebilse de, Facebook'ta etkileşim için iyi çalışmıyorlar. Facebook'ta paylaşım yapmak için en iyi zamanlar 13.00-16.00, 18.00-22.00 ve hafta sonları.Facebook'ta paylaşım yapmak için en iyi sıklık günde bir kezdir. İlk tanıtım için blog yayınınızı bir kez paylaşın. Profilinizde,sayfanızda ve gruplar halinde, ancak farklı zamanlarda ve farklı metinlerle paylaşın. Her zaman yeşil olan blog gönderilerinizi her 2 ila 3 ayda bir profilinizde yeniden paylaşın ve diğer değerli içeriklerle karıştırın.

2 - Twitter’da Tweetle 

Twitter, daha iyi arama ve ağ oluşturma seçenekleri için hashtag'leri ve @ tanıtıcılarını tanıtan ilk sosyal ağdır. Platform, kısa süre önce gönderilere biraz daha fazla alan sağlamak için 140 karakter sınırında değişiklikler yaptı. Twitter 140 karakterlik sınırını genişletiyor olsa da özünde bir kısa mesaj hizmeti olmaya devam ediyor. 140 karakterden az olan Tweetler en iyi sonucu verir. Daha fazla retweet almak için resimler ve bağlantılar eklediğinizden emin olun . Ekleyebildiğiniz kadar hashtag ekleyin , bu trend anahtar kelimeler sayesinde tweetinizi daha aranabilir hale getirecek ve etkileşimleri arttıracaktır. Belirli Twitter hesaplarının dikkatini çekmek isterseniz @ ile onları etiketleyebilirsiniz. Twitter'da paylaşım yapmak için en iyi zamanlar sabah 8 - 10.00, 11.00 - 13.00 ve işten sonra 16.00 - 19.00 arasıdır. Bir tweet'in ömrü yaklaşık 18 dakikadır, bu nedenle blog yayınınızı farklı günlerde ve farklı zamanlarda  paylaşmak faydalı olacaktır . İlk zamanlar için günde en fazla dört kez paylaşın ve ardından haftalık ve ardından aylık sıklığa yavaşlayın. Her zaman gündemde kalan içeriğinizi her 2 ila 3 ayda bir yayınlayın, ancak yayınlarınızı her zaman küratörlü içerik ve diğer alakalı içerik ve retweetlerle karıştırın.

3 – Linkedin’de Yayınlayın

LinkedIn , profilinizde, şirket ve vitrin sayfalarında ve gruplarda paylaşım yapmanızı sağlar . Blog gönderilerinizi LinkedIn Pulse veya SlideShare'de de yeniden yayınlayabilirsiniz.

Şirket sayfanızda güncellemeniz yaklaşık 600 karakter içerebilir. İlk 150 veya daha fazla karakterin ötesindeki herhangi bir metin kesilecek ve okuyucuların tüm gönderiyi görüntülemek için Daha Fazlasını Gör kısmını tıklamaları gerekecek. Blog yayınınızı bir resim ve bağlantıyla paylaşmak en iyi LinkedIn'de işe yarar. Metninizi kişisel ve ilgi çekici hale getirin . Sorular sorun veya okuyucuları yayınınızla etkileşime girmeye teşvik edin.Nasıl yapılır ve liste gönderileri, LinkedIn'de en çok gönderi görüntüleme, beğenme, yorum ve paylaşım oluşturma eğilimindedir. LinkedIn'de paylaşım yapmak için en iyi zamanlar sabah 8-10 ve akşam 4-6 arasıdır. İlk tanıtım için blog yayınınızı bir kez paylaşın . Gönderinizi haftada bir kez tekrarlayın ve ardından bu oranı LinkedIn profilinizde her 2 ila 3 ayda bir azaltın, ancak sayfanızda değil. İçeriğinize bağlı olarak şirket sayfanıza ve/veya vitrin sayfanıza gönderin, ancak bunu farklı zamanlarda veya günlerde yapın. Blog içeriğinizi uygun gruplarda paylaşın , ancak gruba ve hedef kitleye göre farklı metinler kullanın ve farklı gün ve saatlerde yayınlayın . Ayrıca blog içeriğinizi LinkedIn Pulse'da yeniden yayınlayabilir ve SlideShare'de bir belge olarak yayınlayabilirsiniz; her ikisi de iş hedef kitleleri için güçlü, yüksek trafikli ağlardır.


4 - Pinterest’te Sabitleyin 

On Pinterest , resim pim en önemli parçasıdır. Pimin ne hakkında olduğunu iletmek için açıklamayı kullanın . Pinterest, resimlerinizi tanımlamanız ve yorum yapmanız için size 500 karakter verir. Resimlerinizi konuya veya markaya göre sıralamak için albümlerde toplayabilir ve istediğiniz boyutta resim yayınlayabilirsiniz. Kullanıcıları tıklamaya ikna etmeye yardımcı olmak için açıklamalarınızı 150 ile 300 karakter arasında tutun . Görselinizin açıklamasına aranabilir anahtar kelimeleri hashtag olarak ekleyin .Takipçilerinizi etkileşime geçmeye teşvik etmek için açıklamanıza harekete geçirici mesajlar (ör. Tekrarla, Daha Fazla Oku, Daha Fazla Bilgi Edinin ve hatta Şimdi Satın Al) ekleyin. Pinterest'te paylaşım yapmak için en iyi zamanlar 12:00 - 14:00 ve 19:00 - 22:00 arasıdır. Hafta sonları da yayınlayın. İlk tanıtımınız için blog yayınınızın öne çıkan resmini Pinterest'te paylaşın. Ardından , gönderi galerinizdeki tüm paylaşılabilir görüntüleri takip eden günler ve haftalar boyunca art arda yayınlayın . Bu taktik, blog yazınızı farklı görsel öğelerle yeniden paylaşmanıza olanak tanır.

5 – Instagramda Goster

Instagram, görüntüleri tek bir akışta sunar. Instagram'daki bir resim gönderisinin ömrü, Pinterest'tekinden çok daha kısadır. Çoğu etkileşim, gönderimden sonraki ilk birkaç saat içinde gerçekleşir. Instagram, resimler için 1080 x 1080 piksel olan benzersiz bir kare boyutu sağlar. Altyazılar, haber akışında yalnızca ilk üç satırı görüntülenen en fazla 2.200 karakter olabilir. (İlk paragraf üç satırdan kısaysa, Instagram o paragrafın sonunda kesilecektir.) Kesilmiş bir gönderiyi genişletmek için kullanıcıların Daha Fazla bağlantısını tıklaması gerekir. İlk 155 karakterde Instagram gönderinizin özünü iletmeye çalışın . Hashtag'ler Instagram'da önemlidir ve bir çok altyazı yalnızca hashtag'lerden oluşur. Mümkün olduğu kadar çok Instagram kullanıcısının gönderinizi bulabilmesi için blog gönderinizin anahtar kelimelerini hashtag olarak kullanın . En fazla 30 hashtag ekleyebilirsiniz. Instagram tıklanabilir bağlantılar göstermez, ancak başlığınıza bir URL ekleyebilir veya takipçileri blogunuza çekmek için kullanıcıları profilinizdeki URL'ye yönlendirebilirsiniz . Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zamanlar öğlen ve akşam işten sonra. Instagram'da blog yayınınızı tanıtmak için öne çıkan görselinizi paylaşarak başlayın . Ardından, takip eden günlerde ve haftalarda, onu tanıtmak için farklı görseller kullanmak için blog gönderisi galerinizdeki diğer resimleri paylaşın .