En Çok Takipçisi Olan 19 Instagram Hesabı

En Çok Takipçisi Olan 19 Instagram Hesabı

Instagram ilk çıktığında sadece eğlenceli, görsel bir sosyal medya ağı olarak düşünülmüştür. Günümüzde, markalar ve etkileyiciler için önemli bir içerik tanıtım aracı olarak da kullanılmaktadır.

Aslında, Instagram kullanıcılarının %80'i bir markayı takip ediyor ve tüm zamanların en çok görüntülenen üç Hikayesinden biri bir işletme hesabı tarafından yayınlandı.

Ticari hesapların yanı sıra, etkileyici pazarlama da yükselişte. Örneğin,  2018'de influencer pazarlama kampanyalarının %93'ü Instagram'da gerçekleşti.

Instagram, video, hikayeler ve IGTV gibi önemli ürün güncellemelerini sunarak, giriş yaptıkları her gün uygulamada bir saate yakın bir zaman harcayan aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip olmaktan gurur duyuyor .

Instagram'ın popülaritesi, çoğu markanın büyük bir kitleyle duygusal bir bağ kurmasını sağlıyor. Bazı markalar, Instagram kullanıcılarıyla görsel olarak etkileşim kurma ve rezonansa girme konusunda o kadar iyidir ki, on milyonlarca takipçiyi cezbetmiştir.

Platformun en iyilerinden öğrenmenize yardımcı olmak için, en fazla takipçiye sahip 19 hesabın bir listesini ve her birinden birkaç önemli çıkarımları derledik.

En çok takipçisi olan hesaplar influencerlara ve ünlülere ait olduğundan, bu listeyi markaya ve influencer’a özel iki alt listeye ayırdık.


1. Instagram

Takipçi: 303 Milyon

Instagram, uygulamalarında gerçekten bir kitleyle etkileşim kurmak isteyen markalar için harika bir örnek teşkil ediyor. Instagram, kullanıcılarının en büyüleyici içeriğini kendi profillerinde arşiv yaparak ve yeniden yayınlayarak, takipçilerine sıradan insanların platformda yaratıcı ve sanatsal potansiyellerini karşılayabileceklerini gösteriyor.

Bu, markalara ve normal Instagram kullanıcılarına, bir kitlenin dikkatini anında çekecek görsel olarak sürükleyici içerik oluşturmak için gereken zaman ve çabayı harcama konusunda ilham verir.

Instagram ayrıca ünlüler, vahşi yaşam ve kültürel olarak ilgili diğer konular hakkındaki hikayelerini ve IGTV şovlarını tanıtma konusunda da iyi bir iş çıkarıyor. Yaklaşan bölümleri vurgulayan orijinal içerikler yayınlıyorlar, ancak yayınlar bir reklamdan çok bir özellik hikayesi gibi okunuyor ve bu da gösteriye daha fazla ilgi gösteriyor.


2. National Geographic

Takipçiler: 111 Milyon

National Geographic dünyanın en yetenekli fotoğrafçılarını işe alıyor, bu nedenle Instagram'daki manzaralar, şehir manzaraları ve çevredeki yaşam gönderileri her zaman hayranlık uyandırıyor. Ancak 100 milyondan fazla takipçi çekmelerinin tek nedeni çarpıcı görselleri değil.

National Geographic, güvenilir gazeteciliği ve etkileyici hikaye anlatımı ile ünlü tarihi bir dergidir . Her gönderinin başlığında, fotoğraf veya video hakkında, genellikle ilgili bir çevre sorunu için farkındalık yaratacak şekilde büyüleyici anlatılar oluşturabiliyorlar.

National Geographic ayrıca web sitelerinde öne çıkan makalelere ve videolara trafik çekmek için Instagram Hikayeleri, Hikaye Arşivi ve IGTV'yi kullanır. Ancak takipçilerinin uygulamadan ayrılmamayı tercih ettiğini de biliyorlar.

İnsanları web sitelerini ziyaret etmeye ikna etmek için aldatıcı görseller ve tıklama tuzağı kopyaları kullanmak yerine, hikayelerinde ve IGTV şovlarında öne çıkan makaleyi veya videoyu gerçekten özetliyorlar.

Pazarlamacılar için National Geographic'in Instagram stratejisi, hedef kitlenizle bulundukları yerde buluşmanın ve siz oraya gitmelerini istediğiniz için onları bir yere gitmeye zorlamamanın çok önemli olduğunu açıklıyor.

İnsanlar web sitenize tıklamayı bırakırsa, bu harika. Ancak, daha düşük miktarda trafikle sonuçlansa bile, hedef kitlenizi eğitilmek istedikleri yerde eğitmeye istekli olmalısınız.


3. Nike

Takipçi: 88,5 Milyon

Reklam endüstrisinde Nike, sporcuların tam potansiyellerine ulaşmayı hedeflerken kendilerine inanmaları için ilham veren motivasyonel reklamlarıyla tanınır.

Instagram'da ikonik markanın içeriği, kısa filmler, belgeseller ve ilham verici videolar ve fotoğraflar biçimindeki gönderilerle bu temayı takip ediyor. Nike ayrıca takipçilerini spor dünyası hakkında hızlı haberlerle güncellemek için Instagram'ı kullanıyor ve izleyicilerinin ilgi alanlarını ve isteklerini derinlemesine anladıklarını kanıtlıyor.


4. Real Madrid

Takipçi: 72.6 Milyon

Real Madrid, tartışmasız dünyanın en popüler futbol takımıdır , bu nedenle takımın Instagram gönderilerinin çoğu, büyük hayran kitlesini skorlar, önemli anlar ve işlemlerle ilgili olarak günceller.

Ancak benzer hayran kitlesine sahip takımlardan iki kat daha fazla Instagram takipçisi çekme ve etkileşim kurma yolları standart güncellemeler yoluyla değil. Oyuncu devralmaları ve IGTV'de öne çıkan antrenmanlar aracılığıyla hayranlarına takımın günlük aktivitelerine ilişkin bir iç bakış sağlayarak muazzam bir takipçi kitlesi oluşturdular.

Taraftar ve oyuncu arasındaki bu engelleri yıkmak, Real Madrid'in hayran kitlesine favori oyuncularını kişisel düzeyde tanıdıklarını hissettirir ve bu da ikisi arasında daha samimi ve sadık bir ilişki geliştirir.


5. FC Barselona

Takipçi: 71,1 Milyon

Real Madrid gibi, FC Barcelona da Barcelona hayranlarını spor fotoğrafları, sezonla ilgili istatistikler, Barcelona oyuncuları hakkında bilgiler ve takım ve sezonla ilgili diğer eğlenceli bilgilerle günceller.

Videolar, aksiyon çekimleri ve pozlanmış fotoğraflar içeren bir içerik stilleri karışımı kullanırlar, ancak altyazılarında her zaman birçok etiket, hashtag ve göz kamaştırıcı emoji kullanırlar.

Oyunlar ve diğer etkinlikler sırasında, FC Barcelona'nın kendi video içeriğinin yanı sıra hayranlardan alınan küratörlü içerikle bir veya daha fazla Hikaye başlattığını görebilirsiniz.

Hayranların küratörlüğünde Hikayeler ile daha yeni, ilginç içerik yayınlayabilirler. FC Barcelona'nın küratörlüğünde hazırlanan Hikayeler, taraftarların Instagram kanalına katkıda bulunmalarını da sağlar. Hikayeleri doğrudan yayınlayamasak da, bazılarını  hesabın sayfasında bulabilirsiniz .


6. 9GAG

Takipçiler: 50.2 Milyon

Pek çok köpek, kedi ve bebek videosu referansları ve neredeyse birbirine çok benzeyen şakalarla 9GAG, Instagram'daki en komik hesaplardan birine sahip.

Hesabın Instagram hikayeleri ve Hikaye Arşivleri de hedef kitlelerinin ilgisini çekiyor -- "Çorba yiyecek mi içecek mi?" gibi herkesin yanıtladığı konular hakkında bir sürü anket yayınlıyorlar. ve “Geçmişe mi yoksa geleceğe mi gidersiniz?”

Ayrıca, takipçilerinden yukarı kaydırmalarını ve ipucu olarak yalnızca emojilerle bir TV şovunun veya filmin adını doğru tahmin edip etmediklerini görmelerini isteyerek web sitelerine trafik çekmek için Instagram hikayelerini kullanıyorlar. IGTV'de, ünlülerle canlı Soru-Cevap sırasında takipçilerinin soru sormasına izin vererek daha da fazla marka etkileşimi sağlıyorlar.

Bu listedeki tek çevrimiçi içerik platformu olarak 9GAG, pazarlamacılara kitlenizle etkileşim kurmanın, onlarla etkileşim kurmanın, bir ilişki geliştirmenin ve onlar gibi daha fazla takipçi çekmenin en iyi yollarından biri olduğunu kanıtlıyor.


7. NASA

Takipçi: 43,7 Milyon

NASA'nın Instagram akışında gezinmek, kendinizi uzayın derinliklerinde yüzen bir astronot gibi hissetmenizi sağlar. Hepsi NASA'nın uzay araçları ve Hubble Uzay Teleskobu tarafından çekilen Samanyolu galaksisindeki farklı gezegenlerin, takımyıldızların ve süpernovaların samimi görüntülerini deneyimleyeceksiniz.

NASA'nın Instagram Hikayeleri ve IGTV kanalı ayrıca takipçilerini güneş ve Dünya'nın görünümleri, uzayda yaşam arayışı ve NASA'nın yeni teknoloji lansmanları gibi ilginç uzay içgörüleri hakkında eğitiyor.

NASA'nın Instagram'daki popülaritesi, aslında hiçbir eğlence değerinden ödün vermeyen eğitici içerikler oluşturabileceğinizi kanıtlıyor.


8.  UEFA Şampiyonlar Ligi

Takipçiler: 41.3 Milyon

Geçen yıl Şampiyonlar Ligi, NBA'in Instagram takipçi sayısını geçti. Belirttiğimiz diğer futbol markası hesapları gibi, Şampiyonlar Ligi de düzenli olarak aksiyon ve takım atışlarının yanı sıra yaklaşan ve geçmiş maçlarla ilgili güncellemeler yayınlar.

Düzenli güncellemeler ve aksiyon çekimlerinin yanı sıra, hesabın bazı düzenli gönderileri, "En Golcüler", sahne arkası videoları ve takım kadrosu resimleri gibi istatistikleri içerir.


9. Marvel

Takipçiler: 37.5 Milyon

Marvel, filmleri, TV şovları ve Marvel.com içeriği hakkında düzenli olarak paylaşımda bulunur. Ayrıca, fotoğraf ve video gönderilerinin kullanımıyla işleri karıştırıyor. Ek olarak, hesap zaman zaman diğer Marvel bağlantılı hesaplar ve etkileyicilerle çapraz tanıtım yapmak için eğlenceli videolar kullanır.

HBO gibi diğer birçok hesap, Instagram Hikayeleri olarak fragmanlar yayınlayarak içeriklerini tanıtırken, Marvel, kırmızı halı galası etkinliklerini kapsamak için Hikayeleri kullanıyor. Bu hikayeler, olaylarda meydana gelen diğer ilginç şeylerin yanı sıra yıldızların fotoğraflarını ve kliplerini içerir. En son Marvel, Dark Phoenix ve Avengers: Endgame'in prömiyerlerini yaptı.


10. Chanel

Takipçi: 34.9 Milyon

Gerileme Perşembe her zaman sosyal medyada büyük bir anlaşma olacak  kim her hafta yoğun bir nostalji dozunu sevmez ki? Ancak son zamanlarda Chanel, #tbt'yi bir sonraki seviyeye taşımaya karar verdi. Chanel Holidays kampanyaları için her gün önceki moda trendlerini öne çıkaran eski reklamlar yayınlayarak dünyanın her yerindeki moda tutkunlarında nostalji uyandırıyorlar.

Efsanevi moda markası , Coco'nun hayatını ve moda imparatorluğunu nasıl kurduğunu anlatan bir web dizisi olan Inside Chanel'i tanıtmak için Coco Chanel'in erken moda etkileri hakkında da birçok içerik yayınlıyor.

Geçmişin gücünden yararlanmak, izleyicilerinizden duygusal bir tepki uyandırmanın ve onlarla bir bağlantı kurmanın en etkili yollarından biridir. Bunu akılda tutarak, nostalji her zaman pazarlama cephaneliğinizde olmalıdır.



                          En İyi Instagram Hesapları (Influencer)


1. Cristiano Ronaldo 

Takipçi: 170 Milyon

Peki Instagram'da en çok takipçisi kimde? Bu, dünyanın en iyi futbolcusu (veya futbol oyuncusu) olarak adlandırılan Cristiano Ronaldo olurdu .

Beklenen futbol aksiyon çekimlerinin yanı sıra, Instagram stratejisi büyük ölçüde ücretli ortaklıklar ve çapraz promosyonlar içeriyor. İşte sadece bir örnek:

Hesabın içeriği, sporla ilgili güncellemelerin, arena dışındaki hayatını yakalayan fotoğrafların ve zaman zaman fitness ve zihninizi boşaltmak gibi konularda motive edici gönderilerin bir karışımıdır.

Bu hesabın büyük çaba sarf ettiği şeylerden biri de görüntüler. Tüm görüntüleri ve videoları canlı, net, renkli ve yüksek üretim kalitesine sahiptir. Instagram'a yüklemeden önce resimleri düzenlemenin , bir markanın veya bireysel hesabın ne kadar profesyonel göründüğü konusunda gerçekten fark yaratabileceğini keşfettik . Ronaldo'nun hesabı buna harika bir örnek.


2. Ariana Grande

Takipçiler: 156 Milyon

Ariana Grande son zamanlarda platformda inanılmaz derecede büyük bir takipçi kitlesi kazandı. Markası özellikle Instagram'ın genç demografisiyle alakalı.

Son dört yıl boyunca, Ariana'nın takipçilerini güçlendirmek için ortaklıklar veya promosyonlar kullanmasına gerek kalmamış gibi görünüyor. İşte hesabında yaptığı ve 2015 yılına dayanan birkaç tanıtım gönderisinden birine bir örnek:

Şu anda, stratejisinin haftada yaklaşık altı veya daha fazla güncelleme ile yüksek bir gönderme sıklığı içerdiği görülüyor. Platformu esas olarak kullanıcıları günlük hayatı ve müzik kariyeri hakkında güncellemek için kullanıyor. Bu gönderiler genellikle köpeğinin fotoğraflarını, kamera arkası videolarını ve konser anlarını içerir.

Ariana ayrıca IGTV ile deneyler yaptı. Son zamanlarda, yeni şarkısı "Sweetener"ın çıkışını duyurmak için, şarkıyı gönderiye ve altyazıya bir bağlantı ekleyerek duyurdu .

Bu tür bir strateji, takipçilerinin ve hayranlarının platformdaki sadakatleri için ödüllendirildiklerini hissetmelerine neden olabilir. Aynı zamanda, Ariana'nın yeni müziğini duyma olasılığı, yeni izleyicileri onu takip etmeye ikna edebilir.

Gönderilerinin çoğu, genellikle yalnızca bir veya iki emoji içerebilen kısa başlıklar içerir. Altyazıları optimize etmek için büyük bir ihtiyaçları olmayabileceğinden, platformdaki büyük ünlüler için bu alışılmadık bir durum değil.

Ariana ve listelenen diğer etkileyiciler bir altyazı stratejisine sahip olmayabilir veya buna ihtiyaç duymayabilir, ancak Instagram'da yeni başlayanlar veya takipçi sayısını artırmayı hedefleyenler, en iyi optimizasyon uygulamalarını izlemelidir . Bunlar, hashtag'leri kullanabilecek ilginç altyazılar hazırlamayı ve hesap etiketlemeyi içerir.


3. Selena Gomez

Takipçiler: 151 Milyon

Selena Gomez'in içeriği, ücretli ortaklıklar, özçekimler ve alıntıların eğlenceli bir karışımıdır. Instagram'da eski en çok takip edilen kişi olarak , optimize edilmiş fotoğraf başlıkları, Hikayeler, ücretli ortaklıklar ve diğer etkileyicilerle çapraz promosyonlarda ustalaştı.

Gönderileri stratejik olarak ücretli promosyonları ve etkileyici çapraz promosyonları benimserken, aynı zamanda ilham verici alıntıları veya belirli siyasi konular hakkındaki düşüncelerini paylaşmak için Instagram'ı kullanıyor ve bu da sayfasına daha fazla insani bir yön katıyor.


4.   Dwayne (The Rock) Johnson

Takipçiler: 145 Milyon

Herhangi bir günde, Dwayne Johnson platformu hayranlarını aile hayatı, "hile günlerinde" ne yediği, fitness ürünleri veya üzerinde çalıştığı filmler hakkında güncellemek için kullanabilir. Ayrıca projelerini ve kişisel markasını tanıtmak için IGTV'yi kullanmaya başladı . Sık sık kendini fitness ipuçları verirken, yeni ürünlerini tartışırken veya hayatındaki diğer ilginç olaylar hakkında hayranlarını güncellerken filme alır.


5. Kim Kardashian West

Takipçi: 141 Milyon

Keeping Up With The Kardashians yıldızı son zamanlarda daha ailesi ve onun hakkında çok şey gönderdi KKW Güzellik Hattı . Ayrıca terfiler ve ortaklıklar kurmaya da yabancı değil. Gönderilerinin çoğu gösterişli veya stratejik olsa da, zaman zaman dudak uçuklatan veya mizahi şeyler yayınlamaktan korkmuyor.

Keeping Up with the Kardashians'ın fragmanları gibi projelerini tanıtmak için IGTV'yi kullanıyor  . Ayrıca, eğitim tarzı gönderiler için zaman zaman diğer Influencerla birlikte çalışıyor


6. Kylie Jenner

Takipçiler: 137 Milyon

Kylie Jenner'ın bireysel hesabı günlük hayatını takip ederken, bunu şirketlerini tanıtmak için bir araç olarak da kullandı: Kylie, şirketlerinin hesaplarını düzenli olarak etiketleyip çapraz tanıtımla meşgul olmasına rağmen, kişisel Instagram'ının hala diğer ikisinin toplamından 100 milyondan fazla takipçisi var.

Son zamanlarda Kylie, hayranlarına Kylie kozmatik eğitimleri vermek için IGTV'yi kullandı. Bu strateji, izleyicilerinin ürünlerin nasıl göründüğünü görmelerine ve satın almadan önce bunları nasıl kullanacaklarını öğrenmelerine olanak tanır.

Bu tür içerik, makyaj alışverişi konusunda hem deneyimli hem de daha az deneyimli potansiyel alıcıların ilgisini çekebilir.


7. Beyoncé

Takipçiler: 128 Milyon

Ariana Grande gibi Beyoncé de çapraz promosyon veya ücretli promosyondan çok sanatsal yönüne odaklanır. Ayrıca, nadiren altyazı yayınlayarak ve yüksek kaliteli görüntülerinin veya videosunun kendisi için konuşmasına izin vererek olağan kalıptan sıyrılıyor.

Instagram'da, genellikle onun yüksek kaliteli fotoğraflarının slayt gösterilerini, farklı tarzlarda ve kıyafetlerde gördüğü yüksek moda çekimlerini ve ara sıra kendi kişisel projelerinin tanıtımlarını (Netflix konser belgeseli) bulabilirsiniz .


8. Leo Messi

Takipçiler: 121 Milyon

Futbolcu, günlük yaşamının yanı sıra sahada da düzenli olarak fotoğraflarını yayınlıyor. Gönderileri, fotoğrafların ve iyi düzenlenmiş videoların bir karışımı. Videolar eklendiğinde, genellikle ücretli tanıtımların bir parçasıdır.

Kişisel gönderilerinde büyük başlıklar yayınlamasa da, genellikle ücretli tanıtım gönderilerini etiketler ve hashtag'lerle optimize eder. Ayrıca hem İngilizce hem de İspanyolca olarak düşünceli başlıklar yayınlıyor. Bu, uluslararası alanda takip etme fırsatlarını açabilir.


9. Taylor Swift

Takipçiler: 118 Milyon

Müzisyenin Instagram'ı, konserlerden ve günlük hayatından birkaç fotoğrafla dolu. Beyonce ve Ariana Grande'den farklı olarak Taylor Swift, emojiler ve hashtag'lerle altyazıları benimsiyor. Ayrıca diğer hesapları etiketleme konusunda harika bir iş çıkarıyor. Bu hesap, güçlü altyazıların ve hesap etiketleme stratejilerinin Instagram'ınızı gerçekten nasıl optimize edebileceğinin iyi bir örneğidir.

Gönderileri genellikle renkli ve slayt gösterisi biçimindedir, bu da kullanıcıların birden fazla görüntü arasında gezinmesine olanak tanır.

Taylor ayrıca Instagram'ını şovları ve albümleri tanıtmak için bir araç olarak kullandı. Ariana Grande gibi, kısa süre önce "ME!" single'ını tanıtmak ve kullanıcılara bir tat vermek için hikayeler yayınladı .

Kullanıcılar kısa hikayeyi izlerken, şarkıyı dinleyebileceğiniz, indirebileceğiniz veya kaydedebileceğiniz sitelerin listelendiği bir bağlantıya kaydırabilirler. Bu strateji, kullanıcılara bir içerik tadı ve ardından yukarı kaydırdıklarında hızlı bir ödeme sağlar.


En Çok Takip Edilen Hesaplardan Önemli Çıkarımlar

En çok takip edilen markalara ve etkileyicilere bakarak, çoğunun ortak olduğu bazı temel stratejileri görebiliriz.

İşte dev bir takipçi kitlesi veya büyük bir sosyal medya bütçesi olmadan kullanmaya başlayabileceğiniz birkaç tane.

  • Hashtag'ler, hesap etiketleri ve göz alıcı emojilerle esprili veya düşünceli altyazıları optimize edin.
  • Diğer hesaplar veya etkileyicilerle güçlerini birleştirmek için çapraz tanıtım veya ücretli stratejiler kullanın.
  • Kullanıcılara markalı içeriğinizi kullanmaları ve kullanmaları için yeni yollar sağlamak için Hikayeler veya IGTV gibi yeni özelliklerle denemeler yapın.