Instagram'da Influencer Olmak Ne Demektir?

Instagram'da Influencer Olmak Ne Demektir?

“Influencer” kelimesiyle devam edelim. 'Influencer' olmak ne anlama geliyor? Hayranlık duyduğunuz veya idolleştirdiğiniz kişiler. Başka bir deyişle, başkalarına ilham veren biri etkileyici olarak adlandırılabilir.  Instagram 'Influencerlar'ı, mükemmel içerikleri ile insanları motive etmek ve onlara ilham vermek için Instagram hesaplarını kullanır.

Ama neden Instagram Influencer olmaya ihtiyacımız var? Instagram paylaşımcısı olmak, tam zamanlı bir kariyer ve çok para anlamına gelebilir. Nasıl? Bu konuyu aydınlatalım. Günümüzde pazarlama ve markalaşma o kadar arttı ki, markalarını desteklemek için aracılara ihtiyaç duyuyorlar. Günümüzün tüketicileri herhangi bir markanın özetini sadece satış konuşması ile kullanmamaktadır.

Bunun yerine Instagram başta olmak üzere, insanlar; sosyal platformlarda takip ettikleri kişileri daha detaylı inceleme almaya çalışırlar. Ve tahmin edin Instagram Influencer'ın rolü nerede devreye giriyor? Doğru tahmin ettiniz, markalar, ürünlerini desteklemek için iyi ve sadık bir takipçi kitlesine sahip Instagram fenomenlerine  para ödüyor. Yani, sanırım bir Instagram paylaşımcısı olmak aynı zamanda “Hayalleriniz gerçekleşecek” anlamına da gelebilir, En azından popüler olmak ve başkalarını etkilemek hayalinizin bir parçasıysa ve ünlü bir 'Instagram Paylaşımcısı' olmak istiyorsanız.

Instagram Influencer Olmak İçin Kaç Takipçi Gerekiyor?

İnsanlara ilham vermek söz konusu olduğunda takipçinin fazla olması çok takipçiye ilham vermek demektir. İnsanları etkilemek bir bakıma hediye olarak kabul edilir. Takipçi sayısını yüksek tutmakta markaların en çok dikkat ettiği şeyler içinde. Ayrıca içeriğinizle insanlara ilham vermeniz gerekir. Ancak başarılı bir Instagram fenomeni olmak için sadece kaliteli içeriğe öncelik vererek elde edebileceğiniz takipçilere ihtiyacınız var. Bu çubuğa ulaştığınızda, takipçi sayısındaki artış artacak ve sonunda ünlü bir Instagram fenomeni olacaksınız.

2021'de Başarılı Bir Instagram Influencer Olmak İçin En İyi İpuçları

Başarılı bir Instagram etkileyicisi olmanıza yardımcı olacak en iyi ipuçlarımızdan bazıları;

1. Bir Odak Belirleyin

Instagram'ınız için bir odak bulmak, kendinize bir yön belirlemek olarak kabul edilir. Bu önemlidir ve verimli olduğu kanıtlanabilir. Ancak, nasıl bir odak seçmeliyiz? Çok basit. Ne yapmak istediğinizi öğrendikten sonra bir odak noktası bulmak sorun olmamalıdır. Trend olan bir şey olmamalı.

Bunun yerine, tutkulu olduğunuz şey olmalı ve uygulamalı bilgiye sahip olmalısınız. Farklı yaklaşımlar denemek iyi bir şey olsa da, sizin için doğru odağı bulmak size sadık hayranlar kazandırır ve ilgili markaların dikkatini çekmenize yardımcı olur.

Örneğin en çok takip edilen Instagram fenomenlerinden biri olan Khaby Lame, insanları kolay işleri karmaşık hale getiren rastgele videolara tepki gösteriyor. Görevi basitleştirir ve onlara komik bir el hareketi ile tepki veriyor. Yolculuğu boyunca aynı temaya bağlı kaldı ve şu anda dünya çapında en çok trend olan kişilerden birisi.

2. Tutarlı Olun

Tutarlılık her şeyde anahtardır. Yeni başlayan biriyseniz, tutarlı bir şekilde içerik yayınlamak iyi bir başlangıçtır. Size iyi trafik sağlar ve hedef kitlenizle etkileşimde kalmanızı sağlar. Ancak, tutarlı gönderi belirli bir zamanlama gerektirir. Daima takip edebileceğiniz bir program seçtiğinizden daima emin olun. Otantik tutun. Yönetilmesi imkansız olan gerçekçi olmayan programları seçmek, hedef kitlenizi kaybetmenize neden olabilir.

Gelecekteki gönderilerinizi zahmetsizce tutarlı olacak şekilde planlamak için MedyaPanelim gibi sosyal medya yönetim araçlarını kullanabilirsiniz.

Zach King ünlü bir film yapımcısı ve illüzyonisttir. En çok yanılsamayı betimleyen kısa skeçleri ile tanınır. Hesabını yaptığından beri, paylaşım tarzıyla tutarlı oldu.

3. Başarılı Bir Influencer’ın Gönderileri Yüksek Kaliteli Olmalıdır

Bir Instagram fenomeni için yüksek kaliteli gönderiler zorunludur. Yüksek kaliteli içerik yayınlamak, takipçilerinizin size düşkün olmasını sağlar. Sizi ilk kez izleyenler, yaptığınız hiçbir gönderiyi kaçırmadıklarından emin olabilirler, bu da sonuçta takipçilerinizi artırır ve hesabınızın trafiğini hızla artırır. Ancak gönderilerinizi yüksek kalitede tutmak, bir gecede elde edilebilecek bir şey değildir. Çok sıkı çalışma ve bağlılık gerektirir.

4. Takipçilerinizle Etkileşime Geçin

Instagram ınfluencerı olmak tamamen etkileşimle ilgilidir. İzleyicilerle etkileşim kurmak, izleyicileri sizinle ve içeriğinizle etkileşimde tutmak için ideal olduğu için iyi bir taktik olarak kabul edilir. Bir Instagram etkileyicisi, takipçilerle şımartmak için farklı stratejiler denemelidir. İster "Bana bir şey sor" hikayesi özelliği olsun, ister takipçilerden kullanışlı altyazılar bulmasını isteyin, işinize yarayacaktır. Yorumları beğenmek ve sabitlemek, yanıt vermek ve hatta bazılarıyla etkileşim kurmak, hesabınız için umut verici olacaktır.

5. Trendleri Takip Edin

Instagram trendleri hemen hemen her bireyin takip ettiği bir şeydir. Bir influencer olarak, bazı popüler Instagram trendlerini göz önünde bulundurmalı ve içeriklerini buna göre tasarlamalıyız. Trendleri takip etmek, hesabınızda trafik artışı elde etmenize yardımcı olur.

6. Başarılı Bir Instagram Influencer’ı Olmak İçin Mümkün Olduğunca Aktif Olun

Hesabınızda aktif olmak, birçok etkileyicinin sahip olmadığı bir şeydir. Hiç kimse her zaman gönderi yapamaz, ancak yardım için birçok araç kullanabilirsiniz. Hayranlarla canlı yayınlar, hikaye özelliği, hatta sık sık hızlı hikayeler yapmak, kitlenizin hesabınızı her gün ziyaret etmesini sağlayacaktır. Takipçilerin etiketlerini kontrol etmek ve bazılarından bahsetmek de izleyicinin ilgisini çekecektir.

7. Takipçilerinize Takdir Edin

Takipçiler idollerini sever, içeriğinizi beğenir ve hatta bazıları ondan ilham alır. Instagram fenomenlerinden etkilenen insanlar onları taklit etmeye ve iyi bir şey bulmaya çalışırlar. Sizi gönderilerde etiketleyebilirler. Çabalarınızı takdir edebilirler.

Burada oynadığınız kısım, takipçilerinize takdir göstermektir. Onlar için dünya demektir. Bu nedenle, kendilerini özel ve değerli hissetmelerini sağlamak için çabalarını da takdir etmelisiniz. Çalışmalarını yeniden paylaşabilir, yanıtlayabilir, bir gönderide onlardan bahsedebilirsiniz vb. Hayranları sadık ve daha destekleyici kılmak için harika bir taktiktir.

8. Benzersiz İçerik

İçeriğinizi ayırt edici tutun. İçeriğiniz bir kopya olmamalı ve asla başkalarının çalışmalarının kopyası olmamalıdır. Başarılı ve rekabetçi bir Instagram Influencer’ı olmanın temel unsurlarından biri, içeriğinizi benzersiz kılmaktır. Dışarıdaki milyonlarca Instagram etkileyicisi sizin odağınızı veya tarzınızı paylaşabilir; herkesi geçmek muhtemelen en büyük zorluğunuzdur.

Benzersiz içeriğe sahip olmak, 2021'de başarılı bir Instagram etkileyicisi olmanın en hızlı yoludur.

9. Göz Alıcı Gönderiler

İçeriğinizi yayınlarken, dikkatlerini çeken ilk şeyin gönderinizin nasıl göründüğü olduğunu daima unutmayın. Çekici mi? Renk paletleri dikkat çekici mi? Kim bilir gönderilerinizi kontrol eden insanların akıllarından daha ne kadar çok şey geçiyor? Gönderilerinizi her zaman çekici bir şekilde tasarladığınızdan emin olun. Seyircinin gözünü bir kez yakaladığında, onları ondan almıyorlar.

10. Marka İşbirlikleri

İstikrarlı bir kitle oluşturduktan sonra, artık bir şeyler kazanma ve Instagram'ınızı kariyer odaklı etkileme zamanı. Markalarla işbirliği yapmaya çalışın ve başlangıçta işbirliği oranlarınızı biraz daha düşük tutun. Birkaç markayı puanladığınızda, profiliniz otomatik olarak büyük bir takipçi ve finansal destek alacak.

11. Ünlü Instagram Influencer'ı Olmak İçin Temiz Biyografi Şarttır

Biyografi, hedef kitlenizi odağınıza yönlendiren ve genel konseptinizi yansıtan bir şeydir. Biyografiniz üç şeyi söylemelidir: Kim olduğunuzu, ne olmayı arzuladığınızı ve ne yaptığınızı. Etkileyici bir biyografiye sahip olmak, genel hesabınızı etkiler.

12. Bir İçerik Stratejisi Oluşturun

Strateji ile ilan vermek önemli bir unsurdur. Birçok ünlü Instagram etkileyicisi, baştan sona aynı temayı takip etmenin size bir sanatçı getirdiğini iddia ediyor. Gönderilerinizin beyaz kenarlı olmasını istiyorsanız, tüm yayın için bu şekilde tutun. Resimler belirli bir renk paleti ile düzenlenmişse, yaptığınız her gönderi için bunu devam ettirmeniz gerekir. Bu, profilinizde tutarlılığı ve sıkı çalışmayı gösterir.

13. Doğru Hashtag'leri Kullanın

Bu strateji, her Instagram etkileyicisi tarafından en sık kullanılan stratejidir. Ama herkes bunun için bir yakalama olduğunu bilmiyor. Rastgele bir etkileyiciye sorarsanız, size en yüksek erişime sahip hashtaglere gitmenizi söyleyecektir. Ancak, gönderinizin daha görünür olmasını istiyorsanız durum böyle değil. Yoğun bir rekabet olduğu için, gönderilerinizin izleyicilere ulaşmama ihtimali vardır. Doğru strateji, gönderilerinize en uygun erişimi sağlamak için ortalama ulaşılan hashtaglere gitmek olacaktır.