Instagram’dan Nasıl Gelir Elde Edilir?

Instagram’dan Nasıl Gelir Elde Edilir?


Instagram başından beri çok yönlü müydü? HAYIR, Instagram başlangıçta yalnızca bir fotoğraf paylaşım platformu olarak piyasaya sürüldü ve Instagram pazarlaması bilinmeyen bir konuydu. Video ve hikaye gönderme özellikleri daha sonra geldi ve yavaş yavaş Instagram en rekabetçi sosyal medya platformlarından biri haline geldi.

IGTV videolarının tanıtımı, marka pazarlamacılarına markalarını tanıtmanın yeni bir yolunu verdi.

Ardından, Instagram izleyicileri üzerinde önemli bir etkisi olduğunu kanıtlayan Influencer pazarlaması geldi.

Instagram mağazası birçok küçük işletme ve içerik oluşturucunun kurtarıcısı oldu. COVID-19 küresel salgını onlar için fırsatları sınırlandığında popülerlik kazandı. Yavaş yavaş Instagram, tüm özellikleri ve fırsatlarıyla ağlarını artırma merkezi haline geldi. Ve bunu yapmaya devam edecek.

Aşağıda belirtilenler, Instagram pazarlaması üzerinde en önemli etkiye sahip olan Instagram özelliklerinden bazılarıdır. Bu özellikler 2019'dan beri Instagram pazarlamasını şekillendiriyor. Ve yine de 2021'de bunlar ölmek yerine gelişiyor.

Şimdi 2021'de Instagram pazarlamasının geleceğini şekillendiren bu 8 trendden bahsedelim.


1. E-Ticaret Fırsatları Instagram Pazarlamasını Nasıl Şekillendiriyor?

Online alışverişte gelişen trendler ve tüketici ilgisi, e-ticaret mağazalarının kurulmasını teşvik eden sebeptir. Ayrıca birçok platform, çevrimiçi alışveriş deneyimini hızlı ve kolay hale getiren özellikler sunuyor. Artan rekabet, platformları daha yenilikçi ve kullanıcı dostu özellikler bulmaya da zorluyor.

Benzer bir akışla ilerleyen Instagram, 19 Mayıs 2020 tarihinde alışveriş özelliğini kullanıma sundu . Instagram mağazası, ürün etiketlerini kolayca eklemenize ve platform içinden kolay ödeme yapmanıza olanak tanır. Sonuç olarak Instagram, 2021'de ürün alıp satmak için en iyi platformlardan biri olduğunu kanıtladı.

Aşağıda, mağaza etiketine sahip bir Instagram gönderisi örneği verilmiştir.

İnsanların büyük çoğunluğu alışveriş yapmak istediklerinde ürünleri sosyal medya üzerinden araştırıyorlardı. Daha sonra satın almak için web sitesine veya markanın en yakın mağazasına giderlerdi. Ama artık tek bir dokunuşla verilen linklerden gerekli ürünleri açabiliyorlar. Ve oradan, bu eşyaları evlerinin rahatlığında satın alabilirler. Böylece online alışverişin fayda grafiği her geçen gün yükseliyor. Tüm bunlar, alışverişin kolay, güvenli ve ulaşılabilir hale getirilmesinin temel amacı olduğu için ve pandemi küresel olarak yayıldığından, online alışveriş kullanımı arttı.

Sosyal medya, insanların hem küçük hem de büyük düzeyde iş kurmalarına yardımcı oluyor. Bazı insanlar yalnızca Instagram'a dayalı iş yürütüyor. Çok azı izleyicileriyle doğrudan temas kuruyor. Bunu hikayelerinde veya Instagram mağazalarında yukarı kaydırma bağlantılarını kullanarak yapıyorlar. Böylece hedef topluluklarının büyük bir kısmıyla çok kolay ve hızlı bir şekilde bağlantı kurabiliyorlar.


Influencerların Instagram Pazarlama İşletmelerine Etkisi

Birçok küçük işletme, ürünlerinin reklamını yapmak için Influencerları işe alır. Bu Influencerların, potansiyel müşterilere dönüştürülebilecek büyük bir hayran kitlesi var. Ancak ‘influencer marketing’ kavramı daha küçük markalarla sınırlı değil. Birçok uluslararası markanın milyonlarca takipçisi olan ünlülerle işbirliği yaptığı görülüyor. Etkili ünlülerin hayran kitlesini kullanarak ürünlerini daha iyi satmak için tam Instagram pazarlama kampanyaları yürütüyorlar.

Online ticaret ve alışveriş günümüzde zirvede ve zamanla artacak. Müşteri yolculuğunu kısaltır ve tek bir dokunuşla ihtiyaç duydukları web sitesine erişebilirler. Online pazarlamanın temel amacı alışverişi kolaylaştırmaktır. Instagram, hemen hemen her şeyi buradan satın alabileceğimiz için en iyi çevrimiçi alışveriş platformu olduğunu kanıtlıyor.


2. İşletmeler ve İçerik Oluşturucular Instagram Pazarlaması için Instagram Markalarını Kullanıyor

İşletmeler veya içerik oluşturucular, ağlarını genişletmek için Instagram markalarını kullanabiliyor. Markalar, halka veya potansiyel müşterilerine ürünlerini kullanmaları konusunda rehberlik edebiliyor. Ürün yapma süreci hakkında bazı içgörüler paylaşabilir, onları topluluk değerleri hakkında bilgilendirebilir ve daha pek çok şey yapabilirler. Örneğin, bir makyaj markası yeni bir ürün piyasaya sürdüyse, takipçilerini yönlendirmek için ınfluencerları kullanabilir. İyi sonuçlar için ürünün nasıl doğru kullanılacağı takipçilerine anlatarak yapılabilir. Ürünlerin gerçekte nasıl göründüğünü göstermek için bir renk örneği videosu bile yapabilirler.

Birçok Instagram Influencerı veya moda blogcusu, stillerini tanıtmak için Instagram markalarını kullanır. Makyajlarını, giyinmelerini, kullandıkları ürünleri ve saç stillerini içerebilir. Temeli insanlara farklılık noktalarını açıklamaktır.

İnsanlar Instagram markaları yapıyor ve her ikisine de karşılıklı fayda sağlayan markalarla iş birliği yaparak para kazanıyorlar. Bir ürün popüler değilse, o blogcunun herhangi bir takipçisi ilham alabilir ve satın alabilir. Sonuç olarak, işe sosyal medya yol açıyor.

İçerik oluşturucular, takipçilerine farklı türde farkındalıklar yaymak için Instagram makaralarını da kullanır. Örneğin, salgın küresel olarak yayıldığında, insanlar onu ciddiye almıyordu. Bu nedenle, içerik oluşturucular Instagram makaraları yaptı ve güvenlik ve önlemler hakkında kamuoyu bilinçlendirme mesajları yaydı. Dolayısıyla, bu Instagram özelliğinin, başarının doruklarına giden Instagram pazarlamasını şekillendirmeye de yardımcı olduğunu söyleyebiliriz.


3. Instagram Döngülerini Kullanın ve Eğitim İçeriğini Paylaşın

Instagram kaydırma özelliği, kullanıcıların 2-10 adet arasında değişen slaytlar yardımıyla kaydırılabilir içerik yayınlamasına olanak tanır. Görüntüler, videolar veya hatta her ikisini de içerebilir. Bu özellik, ayrıntı odaklı eğitim içeriği yayınlamaya yardımcı olur. Örneğin kumaş satan bir markaysanız, çeşitli boyutlardan bir makale yayınlayabilirsiniz. Her boyut, ürün özellikleri ve fiyatlandırması ile farklı bir slayttır.

Benzer şekilde, daha uzun bir videoyu parçalara bölerek ve farklı slaytlarda yayınlayabilirsiniz. İşletmeler, ürün ve hizmetleri hakkında eğitici ve ayrıntılı içerik sağlamak için kaydırma özelliğini kullanmaya devam edecek. Müşteri eğitimi, pazarlamacılar için yapılan işin yarısıdır.

Ayrıca, büyük hesaplar, etkileyiciler, sosyal aktivistler, sosyal suçlar ve suçlularla daha iyi mücadele etmek için farkındalığı artırmak için kritik sosyal, finansal veya küresel konular hakkında uzun bilgilendirici ve iyi araştırılmış bilgiler yayınlar.


Döngüler Etkileşimi Nasıl Artırır?

Şimdi, sevme eğilimi neredeyse öldü. İşletmeler ve içerik oluşturucular artık gönderileriyle ne kadar takipçinin etkileşime girdiğine veya bunları daha sonra kullanmak üzere kaydettiğine odaklanıyor.

Bir işletme veya içerik oluşturucu, eğitim içeriğini atlı karıncalarda paylaşabilir. İnsanlar, ihtiyaç duyduklarında erişebilmek için atlı karıncaları daha fazla yorumlayıp kaydeder.

İnsanlar bir gönderiyi yorumlayıp kaydettiklerinde, onu tekrar tekrar açma eğilimindedirler. Böylece, sonuçta sayfanın katılımını ve erişimini artırır.


4. Influencer Pazarlama Desteği

Instagram, ınfluencerlar için dünya olarak kabul edilir. Bu platformdan aynı anda hem ün hem de para kazanıyorlar. Markalar, ürünlerini tanıtmak için maksimum takipçisi olan etkileyicileri işe alır veya onlara yaklaşır.

Şirketler ürünlerini ünlü influencerlara PR paketleri olarak veriyor. Influencerlar daha sonra bu ürünleri geniş bir kitleye sahip oldukları sayfalarında kullanır ve tanıtırlar. Favori etkileyicileri Instagram kullanıcılarına ilham veriyor ve yaptıklarını kullanmayı veya giymeyi seviyorlar. Bu sayede markalar, Instagram pazarlamasını influencerlar aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Instagram'da influencerların artan trendi ile influencer pazarlama grafiği sürekli yükseliyor. Ve yakın gelecekte de yükselmeye devam edecek.

5. IGTV, Markalar ve İçerik Oluşturucuların Öğreticiler ve Nasıl Yapılır Videoları Göstermesi İçin En İyisidir

Instagram, sürekli güncellemeleri ve tanıttığı yeni özelliklerle kullanıcılarını her zaman şaşırtmıştır. Bu özelliklerden biri de IGTV'dir. İşletmeler, içerik oluşturucular veya etkileyiciler bu özelliği fikirlerini, düşüncelerini veya ürünlerini tanıtmak için kullanabilir.

Tek yapmaları gereken video çekmek. Bir ürün, eğitim videosu, sinematografi veya herhangi bir şey olsun. IGTV olarak paylaşabilir ve izleyicinin ilham almasını ve ilgisini çekmesini sağlayabilir.

Makyaj Influencerları örneğini ele alalım. Farklı makyaj görünümlerini tanıtmak için IGTV kullanıyorlar. Aynı şekilde, bir giyim markası da kıyafetlerini filme almak ve tanıtmak için IGTV'yi kullanacak.

Bu tanıtım veya eğitim içeriği, takipçilerine bu ürünleri benimsemeleri için ilham verebilir. Sonuç olarak, potansiyel olarak markanın satışlarını artıracak ve daha fazla potansiyel müşteri sağlayacaktır.


5. Instagram Hikayeler Özelliği Instagram Pazarlaması İçin En İyisi Olmaya Devam Ediyor

Instagram hikayeleri, günlük 500 milyondan fazla izleyicisiyle bugünlerde en popüler pazarlama platformlarından biridir . Birçok marka ve pazarlamacı, küresel kitlesi ve kolay kullanımı nedeniyle bu özelliği seviyor. Hikayeler, hedef kitlenize ulaşmanın harika bir yoludur. Ve sadece onlara ulaşmakla kalmayın, onları da meşgul edin. Instagram hikayelerinin “Her şeyi sor”, “yukarı kaydır”, anketler vb. gibi birçok özelliğini kullanabilirsiniz. İçeriğinizin dikkat çekici görünmesini sağlamak için birden fazla çıkartma, yazı tipi ve filtre vardır.  Hikayeler ayrıca, hedef kitlenizi yaklaşan içeriğiniz veya ürününüz hakkında güncellemenin ve ilgilerini çekmenin harika bir yoludur.

Genel olarak, Instagram hikayeleri, hedef kitleniz ile bağlantıda kalmanın yanı sıra ürün ve hizmetlerinizi tanıtmanın hızlı bir yoludur. Günümüzde insanlar meşgul ve genellikle farklı ürünleri keşfetmek ve detaylı bilgi almak için fazla zamanları olmuyor. Instagram hikayeleri özlü, çekici ve bilgilendirici olduğundan, insanlar özetlenmiş bilgileri alabilir. Böylece zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde üzerinden geçilebilir.

Tüm bu faydaları nedeniyle hikayeler, birçok markanın dijital pazarlama stratejilerinin önemli bir parçası haline geldi. Artık Instagram pazarlamanızı tamamen yeni bir düzeye taşımak için Instagram hikayelerinizi planlayabilirsiniz.

Instagram'ın sürekli değişen ve gelişen özellikleri, platformun gelecek vaat ettiğini gösteriyor. Instagram markaları, Instagram alışveriş merkezleri, filtreleri ve hikayelerin tümü pazarlamacılarda yeniliği tetikler. Ayrıca, platform genelindeki çok yönlülük ve yaratıcı seçenekler, işletmelerin daha geniş bir kitleye ulaşmak için daha ilgi çekici, yaratıcı ve yenilikçi içerik geliştirmesine olanak tanır.

Kısacası, Instagram'ın sürekli gelişen bu özellikleri, onu yakın gelecekte tercih edilen bir pazarlama platformu haline getirmeye devam edecek. Bu nedenle, bu sosyal medya platformunun geleceği parlak ve pazarlamacıların daha fazla satış elde etmeleri ve işlerini geliştirmeleri için yeni düzenli yer olacak.