İşletmeleriniz İçin İlgi Çekici Instagram Hikayeleri Oluşturmanın 7 Yolu

İşletmeleriniz İçin İlgi Çekici Instagram Hikayeleri Oluşturmanın 7 Yolu

Odak noktamız, işletmeler için nasıl ilgi çekici Instagram hikayeleri oluşturabileceğinizi tartışmaktır. Ama önce, Instagram hikayelerinin ne olduğuna ve işletmeniz için nasıl uygun olduklarına kısaca bir göz atalım.

Instagram hikayeleri, Instagram profilinize ekleyebileceğiniz görüntüler veya 30 saniyelik kısa video kliplerdir. Kullanıcının Instagram beslemesinin en üstünde görünürler.

Bir hikayeyi görüntülerken çoğu insan onu atlamaz. Bunun nedeni, hikayeleri manuel olarak kaydırmadan tek tek görünmesidir. Yani ilgi çekici bir Instagram hikayesi oluşturabilirseniz, kolayca bir izleyici çekebilirsiniz.

Hikayeler, Instagram öne çıkanlarınıza eklemediğiniz sürece 24 saat sonra kayboldukları için Instagram gönderilerinden farklıdır. Instagram hikayeleri, özenle seçilmiş yüksek kaliteli Instagram gönderilerine kıyasla rahat veya BTS içeriği içerdikleri için sıradan bir çekiciliğe sahiptir.

Instagram hikayeleri her zamankinden daha popüler.  Her gün 500 milyon Instagram kullanıcısı hikayeleri ziyaret ediyor. Kullanıcıların %75'i platformdaki videoları izledikten sonra harekete geçiyor. Bu, Instagram hikayelerini hala kullanmıyorsanız, onları kullanmaya başlamanız gerektiği anlamına gelir.

Instagram hikayeleri, video pazarlamanın en iyi kaynağı olduklarını iddia ettikleri için işletmeniz için en iyisi olabilir. Hikayelerin marka bilinirliğini oluşturması ve artırması dakikalar alır ve kalıcı olmayan yapıları, markaların çeşitli pazarlama stratejilerini ücretsiz olarak denemelerine yardımcı olur. İzleyicilerin ilgisini çekmede ve güven oluşturmada güçlüdürler. Bunlar aynı zamanda marka kimliği oluşturmada ve takipçileri birbirine bağlamada harikadır.


İşletmeleriniz İçin İlgi Çekici Instagram Hikayeleri Oluşturmanın 7 Yolu


1. Anketler ve Testler Oluşturun

Cevap cephesinde kullanıcılarınıza rehberlik etmek istiyorsanız, hikayelerinize açık uçlu sorular sormak yerine anketler veya quizler ekleyebilirsiniz.

Instagram hikayelerinde anketler ve testler kullanmak, takipçilerinizde bir etkileşim ve katılım duygusu yaratmanın harika bir yoludur. Bu anketleri müşteri anketi, müşteri geri bildirimi, pazar araştırması olarak kullanabilir veya hedef kitlenizi tanıyıp eğlenebilirsiniz. Örneğin, kitlenizin çay ve kahve arasındaki tercihini soran bir anket oluşturabilirsiniz.

Anketlerin ve kısa sınavların olanakları sonsuzdur. Topluluğunuza, markanıza ve işin doğasına daha özel ve en alakalı olanı oluşturmayı seçebilirsiniz. Soru etiketi harika bir özellik. Markaların, izleyicilerinin kendilerine soru sormalarına ve kendilerinin soru sormasına izin vermesini sağladı.

Bu, bir marka topluluğu oluşturmaya ve izleyicilerin ilgisini çekmeye yardımcı olur. Müşterilerinize onların fikirlerine değer verdiğinizi göstermenizi sağlar. Sorulara verilen yanıtlar, markanın konumunu insan, güvenilir ve nazik olarak konumlandırıyor ve bunu işletmeler için ilgi çekici hikayeler yaratmanın mükemmel bir yolu haline getiriyor. Bu da sadık müşteriler yaratır.

2. Instagram Hikayelerinde Sorular Sorun

Müşteri içgörüleri ve görüşleri, bir işletmenin insanların taleplerini karşılamasına ve maksimum kâr elde etmesine yardımcı olabilir. Dinleyicilere sorular sormak bu amaç için uygundur. Bir çıkartma ekleyerek Instagram hikayelerinize soru/cevap oturumu düzenleyebilirsiniz. Kitleniz, doğrudan mesajlaşma seçeneğine gitmek zorunda kalmadan doğrudan hikaye üzerinde yanıtlayabilir.

Instagram hikayelerinde sorulan Soru/Cevap cevapları etkileşim olarak sayılır ve insanların aynı soruyu nasıl farklı şekilde yanıtladığını bilmek çok eğlencelidir. Sorunuzun yanıtları, bildiriminizde veya hikayenizde izleyicinin adının üstünde görünür. Kişinin kimliğini anonim tutarken yanıtları başka bir hikayede de paylaşabilirsiniz.

Takipçiler aynı soruya ortak ve benzersiz cevaplar bulduğunda, kendilerini bağlı hissedecekler. Ayrıca markanızın etrafında bir topluluk hissi yaratacaktır.


3. İşletmenizin BTS'sini Paylaşın

Herkes perde arkasına bakmayı sever. Ürününüzü nasıl yapıyorsunuz? Ofis alanınız nasıl görünüyor? Personeliniz işteyken nasıl görünüyor? Yaratıcılığınızı nasıl teşvik edersiniz? Tüm bunlar ve daha fazlası, genellikle merak uyandıran en iyi etkenlerdir ve işletmeler için ilgi çekici Instagram hikayeleri oluşturmak için harika bir taktiktir.

Sosyal medyanın sosyal yönünü kullanın ve ürün veya hizmetinizin perde arkasına hikayeler koyun. Diyelim ki kişiye özel mumlar satıyorsunuz ve bunları çeşitli bölgelere gönderiyorsunuz. Paketlemenizin ürün güvenliğini sağladığını gösteren bir video, çok sayıda etkileşim ve görüntüleme sağlayabilir.

4. Yaklaşan Ürününüz için Geri Sayım Başlatın

İyi bir geri sayım her zaman pozitif enerji, beklenti ve heyecan yaratabilir. İşletmeler için ilgi çekici Instagram hikayeleri oluşturmanın başka bir yoludur. Yaklaşan ürün lansmanı için geri sayım etiketini kullanın. Veya bir toplantı, Kara Cuma, Yılbaşı Gecesi gibi özel bir gün, hediye veya iş yıldönümünüz, yaklaşan satışlar, duyurular vb.

Kullanıcılar geri sayımların son tarihleri ​​için hatırlatıcı ayarlayabilir ve markalar bu verileri alır. Bu, geri sayım etiketinizin, etkileşimde bulunan gerçek kitle sayısı hakkında size en erişilebilir bilgileri sağlayabileceği anlamına gelir.

5. Diğer İşletmelerle İşbirliği Yapın

Sosyal medyada işbirliği bir norm haline geldi. Instagram hikayelerinde de nişinize uyan diğer işletmeler veya etkileyicilerle işbirliği yapabilirsiniz. Hesap etkileşimi ile birlikte yeni takipçiler kazanmanın mükemmel bir yoludur.

İşbirliği içinde, hikayelerinizi başka bir marka veya etkileyici ile değiştirirsiniz ve bir veya iki saat, hatta bir gün boyunca hikayelerinizi devralmalarına izin verirsiniz. Hedef kitlenize yeni bir marka tanıtacak ve hedef kitleniz markanız hakkında bilgi edinme şansına sahip olacaktır.

En iyi video hikayelerde işe yarar. Videolarda olduğu gibi, insanlar tanışacağınız yeni kitlenin güvenini kazanmayı kolay buluyor. Bir video oluşturup onu ortak çalışanınıza gönderebilirsiniz ve onlar da onu yayınlayabilirler. Bu işbirliği basit ama son derece etkilidir.

6. UGC'yi Hikayelerinizde Paylaşın

Birçok kişi ürün incelemeleri, ürün açma ve benzeri videolar yapar ve bunları videolarında yayınlar. Ürün size aitse, bu hikaye videolarında gerçekten sizden bahsedeceklerdir. Bildirimi alacaksınız ve videoyu doğrudan mesajınızda da görebilirsiniz.

Bu videoları kendi Instagram hikayenizde de paylaşabilirsiniz. Video zaten sizin için yapıldığı için yalnızca birkaç saniye sürer. Markanız için kamu güveni, takdir duygusu ve sosyal kanıt kazanmanıza yardımcı olur.

7. İşletmeler İçin İlgi Çekici Instagram Hikayeleri Oluşturmak için  Hikayelerinize Bağlantılar Ekleyin

Instagram, hikayelerinize bağlantı eklemenizi sağlar. Ancak bu özellik şu anda yalnızca 10k veya daha fazla takipçisi olan hesaplar için kullanılabilir. Bu işletme grubuna aitseniz, kesinlikle Instagram hikayelerinize bağlantılar ekleyebilirsiniz.

Instagram, profil biyografiniz dışında hiçbir yerde işlevsel bir bağlantıya izin vermeyerek kullanıcıları uygulamalarında tutar. Bu nedenle, hikayelere bağlantı ekleme seçeneğine sahip olmak, sahip olunması gereken bir bonus. Bağlantı, kullanıcıyı uygulama içinde başka bir tarayıcıya yönlendirecektir. Bu, bağlantıyı kapattığınızda tam olarak kaldığınız yerden devam edeceğiniz anlamına gelir.

Hikayelerinize şimdi alışveriş yapın, ücretsiz denemeye başlayın, şimdi rezervasyon yapın, vb. gibi net bir harekete geçirici mesaj ekleyerek bu özellikten en iyi şekilde yararlanabilirsiniz, böylece insanlar yukarı kaydırdıklarında nereye gittiklerini bilebilirler.