Her Influencer’ın Bilmesi Gereken 4 İpucu

Her Influencer’ın Bilmesi Gereken 4 İpucu

Pandemi hayatımızda çok şey değiştirdi. Sabit kalan -ve hatta artan- bir şey sosyal medya kullanımımız. İnkar etmeyin⁠ hayatınızda en az bir kere gece saatlerinde telefonunuzdan kafanızı kaldırdınız ve son 5 saatinizi TikTok'ta nasıl geçirdiğinizi merak ettiniz.

Bu noktada, muhtemelen o kadar çok içerik gördünüz ki, neredeyse trend belirleme konusunda uzmansınız. Belki de şimdi bir sonraki seviyeye taşınmanın zamanıdır! Ünlü makarnaya yeni bir yorum getirebilirsiniz, devrim niteliğinde yeni bir komik görsel şablonuyla Twitter'ı şaşırtmaya veya şimdiye kadarki en estetik akışı tasarlayarak Instagram'da takipçiler oluşturmaya hazırsınız.

Aşağıdaki uzman ipuçlarımızdan birkaçını bile uygulayarak; başlamaya ve hatta bir sosyal medya fenomeni olmaya hazırsınız.

Pazarlama uzmanımız ile markanızı oluşturmanın, takipçilerinize tutunmanın ve gidişatınızı korumanın 4 yolu hakkında konuştuk. Ne tür bir içerik yaratıcısı olursanız olun, bu inanılmaz fikirleri ortaya çıkarmanın, gözünüze kestirdiğiniz o konuyu doldurmanın ve taze ve trend kalmanızı sağlamanın tam zamanıdır.


1. İçeriğinizi Küçük Boyutlu Tutun

TikTok, artık 3 dakikaya kadar video sınırını genişletti. Bu, daha uzun videolar oluşturmanız gerektiği anlamına mı geliyor? Uzmanımız “hayır” diyor. Dikkat süremiz sadece 8 saniye, bu nedenle insanları kısa ve hızlı içerikler izlettiğinizden emin olun.

Muhtemelen ortaya koyacak tonlarca harika fikriniz var, ancak hepsini bir araya getirmeyin ve onları akışa getirmek için yaptığınız onca uğraştan sonra takipçilerinizin dikkatini kaybetme riskini almayın. Fikirlerinizi birden fazla gönderiye bölerek, aslında kendinize uzun vadede paylaşabileceğiniz daha fazla içerik vermiş olursunuz.


2. Düzenli Olarak Paylaşımda Bulunun ve Akışa Karışın

Tutarlılık, takipçi kazanmanın ve elde tutmanın önemli bir parçasıdır. Düzenli olarak paylaşım yapmıyorsanız, insanlar profilinize bakmazlar – En sevdiğiniz infleuncerlardan biri bir yıl boyunca çevrimdışı kalsa, onu unutmaz mıydınız?

İşte tutarlı olmanın önemi:

Hedef kitlenizi büyütmenin en kolay yolu, Instagram'daki diğer kullanıcılardan bahsetmek olacaktır. Gönderilerde diğer kullanıcılardan bahsetmek, diğer kullanıcıları etiketlemek, diğer kullanıcıların gönderilerinde sizden bahsetmesini sağlamak, diğer kullanıcıların gönderilerinizi paylaşmasını ve beğenmelerini sağlamak ve benzeri şeyler takipçi sayınızı arttırmanın en hızlı yollarından  olacaktır.

Bu nedenle, içerik oluşturmaya ve yayınlamaya devam etmek için elinizden gelenin en iyisini yapın⁠. Hatta takipte çıkmamalarını sağlamak için size yardımcı olacak haftalık bir yükleme programı bile belirleyebilirsiniz. Gönderi günü olmadığında bile, çevrimiçi olarak aktif olarak gündemde kal! Ne kadar tutarlı bir varlığınız olursa, o kadar çok insan sizi bulur, takip eder ve içeriğinizi başkalarıyla paylaşır.


3. Diğer Influencerlardan Öğrenin

Başkalarının ne yaptığına bakın. Örneğin, tutarlı bir şekilde, nasıl video yayınlamanız veya hikayenizde bir şeyler paylaşmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz… Haftada iki kez mi? Günde iki kere mi?

Gerçek şu ki, bunlar konunuz ve hedef kitlenize bağlı. Araştırmanızı, içerik oluşturucu arkadaşlarınızın neler yaptığını araştırarak yapın: Örneğin, yemek pişirme sahnesinin bir parçasıysanız, moda sahnesindeki birinden daha fazla veya daha az gönderi paylaşıyor olabilirsiniz veya daha az paylaşıyor olmanız gerektiğini fark edebilirsiniz. Hikayeler yerine düzenli gönderilere öncelik verebilirsiniz.

İnsanların ne ve ne sıklıkta paylaşımda bulunduğu bir sır değil. Her şey internette var. Kimin başarılı göründüğünü ve tam olarak ne yaptığını kontrol edebilirsiniz, sonra onu taklit edin ve sizin için nasıl farkettiğini görün.


4. Arkadaşlarınızın ve Ailenizin Yardımını Alın

Başarılı bir influencer olmak yalnız olmak zorunlu değil – ve olmamalı da! En iyi kaynaklarınızdan biri, zaten sizi desteklemek için burada olan ve içeriğinizi paylaşmaktan büyük bir heyecan duyacak olan arkadaşlarınız ve ailenizdir.

En iyi çalışmanızı yayınlayın. İzlenme sayınız ve takipçileriniz arttıkça heyecanlanacaksınız, ancak burada bitirmeyin. Ailenizi eğlenceye dahil edin. Bir arkadaşına dans ederek meydan okuyabilirsin. Büyükannenle TikTok yaparak viral olabilirsin.

Influencer olma yolculuğunuzda bol şanslar. Size inanıyoruz ve yakında trend olduğunuzu görmek için sabırsızlanıyoruz.