Influencerlarla İşletmenizi Geliştirebilecek 4 Yol

Influencerlarla İşletmenizi Geliştirebilecek 4 Yol

Pazarlamanın bir işletmenin büyümesi için hayati önem taşıdığına ve işe yaraması için tanımlanmış bir pazarlama stratejisinin uygulanması gerektiğine şüphe yoktur.

Pazarlama trendleri her zaman değişir ve işletmenizin büyümek için bu değişikliklere uyum sağlaması gerekir. Birçok küçük ve orta ölçekli işletme, pazarlama kampanyaları için bir influencerın ne kadar etkili olabileceği gerçeğini görmezden gelme eğilimindedir. Bu blogda, influencer pazarlamanın işletmeniz için ne kadar önemli olabileceğini ve dijital pazarlama hizmet sağlayıcılarının bunu neden dikkate alması gerektiğini tartışacağız.


İstatistik

Günümüz çağında tüketiciler, ürün ve hizmetlerin gerçekliğini incelemelere ve influencerların tavsiyelerine göre değerlendirmektedir. Piyasadaki en iyi hizmetleri ve ürünleri sunsanız bile, influencerlar tarafından tanıtılan markalara kıyasla fazla bir etkiniz olmayabilir.

  • The Nielsen Analitik Şirketi tarafından yürütülen bir ankete göre, tüketicilerin yaklaşık %92'si hangi ürünleri veya hizmetleri satın almak istediklerine karar vermeden önce influencerların tavsiyelerine güveniyor.
  • Twitter kullanıcılarının yaklaşık %40'ı satın alma yapmadan önce influencerlar tarafından ikna ediliyor.
  • Pazarlamacıların yaklaşık %51'i, influencer pazarlamanın daha iyi müşteriler edinmelerine yardımcı olduğuna inanıyor.


Tüketicilerin Güveni

İnsanlar influencerlara yüksek düzeyde güvenirler, bu nedenle markanızı savunduklarında satışlarınız artacaktır. Bu, daha iyi ve daha sadık müşteriler oluşturmaya yardımcı olur, çünkü artık markanızla biraz ilişki kurabilirler.


Daha İyi Erişim

Halihazırda milyonlarca takipçisi olan influencerlar, etkili pazarlama kampanyaları uygulamanın ve geniş bir kitleye ulaşmanın en iyi yoludur.


Daha İyi SEO

Ünlü ve güvenilir influencerlar tarafından; bloglarında, videolarında veya diğer içerik türlerinde markanızdan bahsedildiğinde, web sitenizde yüksek kaliteli harici bağlantılar oluşturma fırsatına sahip olursunuz. Bu, Google'daki arama sıralamanızın yükselmesine ve web sitenizde daha yüksek trafik seviyelerine yol açarak daha fazla satış elde etmenize yardımcı olacaktır.


Yüksek Hedefli Pazarlama Stratejisi

Markanız iyi bir erişime sahipse ancak doğru kitleyi bulamıyorsa, uyguladığınız mevcut pazarlama stratejilerinin işe yaramama ihtimali vardır. Bu size çok fazla yatırım getirisi olmadan çok fazla çaba ve kaynağa mal olacak.

Ancak influencer pazarlama ile hedef kitlenizi belirlemek oldukça kolaydır. Örneğin, cilt bakımı veya güzellik ürünleri ile ilgili bir markanız varsa, ürününüzü pazarlamanıza yardımcı olmak için başvurabileceğiniz birçok influencer vardır. Takipçilerinin çoğu güzellik ürünleriyle ilgileniyorsa, takipçileri markanız için harika bir hedef kitledir.