Instagram Hikayeleri Etkili Kullanma Yolları

Instagram Hikayeleri Etkili Kullanma Yolları

2016 yılında Instagram tarafından yayınlanan hikâye (story) özelliği sayesinde her gün milyonlarca insan uygulamayı kullanmakta ve günlük hayatındaki anıları paylaşmaktadır. Popüler bir özellik arasında yer alır ve her gün 400 milyon kullanıcı tarafından tercih edilir. Sizler de Instagram hikayelerini doğru bir şekilde kullanarak bu kişilere ulaşabilirsiniz. Hesabınızı yükseltmek için en iyi yöntemlerden birisi story paylaşımlarını doğru şekilde kullanmaktadır.


Instagram Story Nedir?

Fotoğraf, yazı, video paylaşımlarınızı efektli ve dik görüntü şeklinde paylaşmanızı sağlayan bir özelliktir. Dijital pazarlama için önemlidir ve ciddi keşfet ile reklam dönüşleri alınabilmektedir. Instagram Story’nin özellikleri ise şu şekildedir;

  • Paylaşımlar maksimum 15 saniye olabilir, bu sürenin üstündekiler birkaç hikâye olarak paylaşılır.
  • Storyler süreli olmaktadır, paylaşımdan itibaren 24 saat dolduğunda hikâye otomatik silinir. Ancak bu sadece diğer kullanıcılar için geçerlidir, story sahibi arşivden görebilir.

Instagram Story Nasıl Etkili Kullanılır?

Sizler de Instagram profilinizi yükseltmek ya da storylerinizin keşfete düşerek marka bilinirliğinizi arttırmak istiyorsanız aşağıda yer alan adımlara dikkat etmeniz gerekir.


Efektleri Kullanın

Story özelliğinin içerisinde videolarınızı ve paylaşımlarınızı kişiselleştirecek birçok filtre bulunur. Bu filtreler diğer kullanıcılar tarafından da oluşturularak binlerce kişi tarafından kullanılması sağlanmaktadır. Eğer marka iseniz ya da hesabınızın ilgi çekici olmasını istiyorsanız; profilinizle alakalı bir filtre yapın. Popüler bir filtre haline getirmeniz halinde herkes tarafından kullanılacak ve ücretsiz olarak hesabınızı tanıtmış olacaksınız. Efektin güncel olması, herkes tarafından kullanılabilmesi ise ilgi alanının daha geniş bir kitleye yayılmasını sağlar.


Geri Bildirimleri Önemseyin

Bazı firmalar ve Instagram kullanıcıları hikayelerine cevap ya da tepki veren takipçilerine çok fazla odaklanmamaktadır. Ancak profilinizde hikayelerinizi izleyen kişilerin geri dönüşleri, hikayenizin daha çok insana ulaşması için ciddi önem arz eder. Anket, soru gibi özellikleri kullanarak takipçileriniz ile etkileşim halinde kalın. Bu hem profil ziyaret ve etkileşimlerinizi arttıracak hem de keşfete düşme oranını yükseltecektir.


Link Özelliğini Kullanın

Influencerler başta olmak üzere eğer bir ürünü ya da web sitesini tanıtmak istiyorsanız en iyi yollardan birisi Instagram hikayelerine link vermektir. Kullanıcıların çok basit bir şekilde linkinize ulaşma imkânı sağladığı için hem reklam hem de tanıtım için ciddi manada kullanılır.

İşletme hesabına geçiş yapmanız ve yeterli miktarda takipçiye ulaşmanız halinde yukarı kaydır özelliği açılacaktır. Çeşitli efektlerle ve görsellerle linkinizi tıklanabilir hale getirebilir, storyleri daha etkili kullanabilirsiniz.


Reklam Verin

Instagram’da yer alan sponsorlu tanıtım özelliği sadece gönderiler, videolar ve reelseler için olmamaktadır. Bunun yanı sıra storylerinize de reklam verebilirsiniz. Hikâyeyi paylaştıktan sonra aşağıda yer alan “Tanıtım Yap” butonuna basınız. Daha sonra karşınıza hikayenizi göstermek istediğiniz kullanıcıların ilgi alanı, yaşı ve bulunduğu bölgeler çıkacaktır; bu detayları profilinize uygun şekilde seçtikten sonra bütçenizi belirleyebilir ve reklam verebilirsiniz.