Instagram Hikayeleri Nasıl Planlanır?

Instagram Hikayeleri Nasıl Planlanır?

Meşgul bir sosyal medya uzmanıysanız, muhtemelen Instagram Hikayelerini planlamanın mümkün olup olmadığını merak etmişsinizdir. Cevap: Evet tabi ki mümkün!

Hikayeleri kullanmak Instagram pazarlamanın bir parçası nasıl olabilir, muhtemelen merak ettiniz: Eğer öyleyse Instagram Hikayeleri zamanlamalımıyım?

Harika bir haber: Cevap evet! Artık Hootsuite veya Facebook Business Suite'teki Instagram Story planlayıcıyı kullanarak Hikayelerinizi önceden oluşturabilir, düzenleyebilir ve planlayabilirsiniz.

Bu gönderide, Instagram Hikayelerini anında yayınlamak yerine planlamanın faydalarını ele alıyoruz, örneğin:

  • Bir ton zaman tasarrufu,
  • Düzenleme araçları ve şablonlar hikayeleri özelleştirmeyi kolaylaştırır,
  • Yazım hatalarından ve otomatik düzeltme hatalarından kaçınma.

Ayrıca, Instagram Hikayelerini nasıl planlayacağınızla ilgili süreçte size yol gösteriyoruz.


Instagram Hikayeleri Nasıl Planlanır?

1. Adım: Instagram Hikayenizi oluşturun,

2. Adım: Hikayenizi önizleyin ve etkileşimli öğeler ekleyin,

3. Adım: Hikayenizi Planlayın,

4. Adım: Hikayenizi sonlandırın ve yayınlayın.


Instagram Hikayelerini Planlamak İçin Bir Uygulama Var Mı?

Hikayeleri doğrudan Instagram içinde planlayamazsınız. Ancak Instagram Stories'i planlamak için Hootsuite mobil uygulamasını veya masaüstü kontrol panelini kullanabilirsiniz. Mayıs 2021'den itibaren, Facebook Business Suite aracılığıyla Instagram Hikayelerini planlamak ve yayınlamak da mümkündür.


Hootsuite Kullanarak Instagram Hikayeleri Nasıl Planlanır?

Instagram API sınırlaması nedeniyle, üçüncü taraf uygulamalar ve yazılımlar doğrudan Instagram Stories'de yayınlanamaz. Bu, hikayenizi oluşturup planladığınızda, doğrudan Instagram uygulamasında atmanız gereken birkaç ekstra adım olduğu anlamına gelir. Ancak endişelenmeyin tüm süreç çok hızlı ve kolaydır.

İşte tam olarak nasıl çalıştığı:

Başlamadan önce hem Hootsuite hem de Instagram uygulamalarının en son sürümlerini kullandığınızdan emin olun.

Masaüstünüzde Instagram Hikayeleri oluşturabilir ve planlayabilirsiniz, ancak yayınlama işlemini tamamlamak için her iki mobil uygulamaya da ihtiyacınız olacak.


1. Adım: Instagram Hikayenizi Oluşturun

1. Hootsuite kontrol panelinde, yeşil Yeni Gönderi düğmesinin yanındaki açılır oku tıklayın ve Yeni Hikaye'yi seçin.

2. Gönderi alanında, hikayeyi hangi Instagram profilleriyle paylaşmak istediğinizi seçin.

3. Hikayeniz için 10 adede kadar resim ve videoyu Medya alanına sürükleyip bırakın veya ‘Yüklenecek Dosyaları Seç'e tıklayın veya Kurumsal İçerik Kitaplığınızdaki ücretsiz stok görüntüleri veya görüntü varlıklarını kullanarak bir Öykü oluşturmak için ‘Ortam Kitaplığını Aç'a tıklayın. Her bir resim dosyasının maksimum 5MB, videoların ise maksimum 60 saniye olabileceğini unutmayın. Fotoğraflarınızın ve videolarınızın hikayenizde görünme sırasını istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Bunları panonuzun solundaki listede doğru olana sürükleyip bırakmanız yeterlidir.

4. Story varlıklarınızı Hootsuite görüntü düzenleyiciyi kullanarak hazırlamak için her dosyanın altındaki ‘Görüntüyü Düzenle'ye tıklayın .

5. Transform menüsüne tıklayın story’nin boyutunu değiştirmek için fotoğrafı kesebilirsiniz.

6. Filtreleri ve Ayarla ve Odaklan araçlarını kullanarak görüntünüzü özelleştirebilirsiniz.

7. Çerçeveler, çıkartmalar ve fırça aracıyla yaratıcı olun ve kaplama metninizi ekleyin. Resim düzenleme aracıyla uyguladığınız çıkartmaların ve metinlerin Hikayeler'de tıklanabilir olmadığını unutmayın. Daha sonraki adımda hashtag'ler, bağlantılar ve diğer etkileşimli öğeleri ekleyeceksiniz. Resminizden memnun olduğunuzda Kaydet'i tıklayın.


2. Adım: Hikayenizi Önizleyin ve Etkileşimli Öğeler Ekleyin

1. Öykü bileşenlerinizi kontrol etmek ve her şeyin harika göründüğünden emin olmak için sağdaki önizleme bölmesini kullanın.

2. Hikayenize bağlantılar, hashtag'ler veya diğer etkileşimli metin bileşenleri eklemek istiyorsanız, bunları Pano metin kutusuna yazın. Metni kaydeder, böylece Instagram uygulamasında Hikayenizi sonlandırırken kolayca kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

3. Mobil bildirim iş akışını henüz kurmadıysanız, zil simgesini tıklayın ve istendiği gibi adımları tamamlayın. Bunu yalnızca ilk kez bir Hikaye planladığınızda yapmanız gerekecek. Instagram Stories ile doğrudan yayınlama seçeneğini kullanamayacağınızı unutmayın çünkü Instagram buna izin vermiyor.


3. Adım: Hikayenizi Planlayın

1. Sonrası için Planla'yı tıklayın.

2. Tarih ve saatinizi seçin ve Bitti'ye tıklayın.

3. Hikayenizi planlamak için yeşil Planla düğmesini tıklayın.


4. Adım: Hikayenizi Sonlandırın ve Yayınlayın

Hootsuite uygulaması, hikayenizin yayınlanma zamanı geldiğinde telefonunuza bir anında iletme bildirimi gönderir. Buradan, hikayenizi sadece birkaç tıklamayla yayınlayabilirsiniz.

1. Hikayenizin bir önizlemesini açmak için bildirime dokunun, ardından Instagram'da Aç'a tıklayın. Bu, Instagram uygulamasını açacaktır. Önemli: Hikaye, hangi hesapta oturum açıldıysa yayınlanır. Birden fazla Instagram profiliniz varsa, doğru hesapta oturum açtığınızdan emin olun.

2. Instagram uygulamasında sol üst köşedeki kamera simgesine, ardından sağ alttaki galeri simgesine dokunun. Hikayeniz için hazırladığınız görseller ve videolar, film rulonuzdaki en yeni öğeler olarak görünecektir.

3. Hikayeniz birden fazla fotoğraf ve video içeriyorsa, Birden Çok Seç öğesine dokunun, ardından Öykünüzün tüm bileşenlerini seçin ve İleri öğesine dokunun . Hikayeniz yalnızca bir fotoğraf veya video içeriyorsa, o öğeye dokunmanız yeterlidir.

4. Artık herhangi bir etkileşimli metin bileşenini Hikayenize ekleyebilirsiniz. Hootsuite'e girdiğiniz tüm metin panonuza kopyalandı, böylece onu doğru yere yapıştırabilirsiniz. Örneğin, etiket metninizi eklemek için bir etiket etiketi ekleyin veya bir metin kutusu açın, ardından dokunup basılı tutun ve metninize yapıştırmak için Yapıştır'ı seçin .

5. Resimlerinizde daha fazla düzenleme yapmak istiyorsanız Instagram'ın çıkartmalarını, çizim araçlarını ve filtrelerini kullanabilirsiniz.

6. Hikayenizi yayınlamak için Hikayenizin yanındaki Paylaş'a dokunun.


Facebook Business Suite Kullanarak Instagram Hikayeleri Nasıl Planlanır?

Instagram'da bir Business hesabınız varsa, Instagram Stories oluşturmak ve planlamak için Facebook'un yerel Business Suite'ini kullanabilirsiniz.

Facebook Business Suite, yalnızca Facebook ve Instagram'da paylaşım yapıyorsanız kullanışlı bir araçtır. Ancak çoğu sosyal medya pazarlama uzmanı, bir sosyal medya yönetim aracını kullanarak ve tüm sosyal kanalları tek bir gösterge panosundan yöneterek çok fazla zaman ve enerji tasarrufu sağlayabilir.

Instagram Hikayelerinizi Facebook'un yerel çözümünü kullanarak planlamayı seçerseniz, hesabınızda oturum açın ve aşağıdaki adımları izleyin.


1. Adım: Business Suite'e Gidin

Sayfanıza gidin ve ekranın sol tarafındaki menüden Business Suite'i seçin.

İçeri girdikten sonra, kontrol panelinin sol üst köşesindeki açılır menüden hesabınızı seçin.


2. Adım: Hikayenizin Taslağını Oluşturmaya Başlayın

Bunu kontrol panelindeki 3 noktadan yapabilirsiniz:

  • Ekranın sol tarafındaki menüdeki Gönderiler ve Hikayeler öğesi
  • Ekranın sol tarafındaki menüde Gönderi Oluştur düğmesi
  • Panonun ortasındaki Öykü Oluştur düğmesi

Bu seçeneklerden birine tıkladığınızda, bir Öykü oluşturucu penceresi açılır. Burada, Hikayenizi paylaşmak istediğiniz hesabı seçin ve Hikayeniz üzerinde çalışmaya başlamak için bir resim veya video yükleyin.

Business Suite'teki Öykü düzenleme seçenekleri, Instagram uygulamasında veya Hootsuite'te yapabileceklerinizle karşılaştırıldığında oldukça sınırlıdır. Yalnızca medya dosyanızı kırpabilir, metin ve çıkartmalar ekleyebilirsiniz.


3. Adım: Instagram Hikayenizi Planlayın

Yaratıcılığınızdan memnun kaldığınızda, zamanlama seçenekleri için Hikayeyi Yayınla düğmesinin yanındaki oku tıklayın.

Hikaye Planla'yı tıklayın. Ardından, Hikayenizi yayınlamak için bir tarih ve saat seçin.

Tarih ve saati kaydettikten sonra, Hikayeyi Planla ' yı tıklayın ve işiniz bitti!

Gönderiler ve Hikayeler, ardından  Hikayeler ve ardından  Planlanmış'a giderek Hikayenizin planlandığını onaylayabilirsiniz.

Burası ayrıca gönderinizi yönetebileceğiniz yerdir. Yeniden planlayabilir, hemen yayınlayabilir veya ardışık düzeninizden silebilirsiniz.


Instagram Stories'i Planlamanın Faydaları


Zamandan Tasarruf

Instagram Stories'i nasıl planlayacağınızı öğrenmek size çok zaman kazandırır ve hikaye paylaşımını iş gününüz için çok daha az rahatsız edici hale getirir. Günde birden çok kez anında hikaye oluşturmak ve yayınlamak yerine, oturup tek seferde haftanın hikayelerini hazırlayabilirsiniz.

Planlanmış Hikayelerinizin yayınlanma zamanı geldiğinde, yalnızca birkaç tıklamayla onları dışarı aktarabilirsiniz.

Tabii ki, hedef kitlenizi o anda olan bir şey hakkında güncellemek istiyorsanız, planladığınız hikayeler arasında canlı Hikayeler de paylaşabilirsiniz.


Masaüstünüzden veya Dizüstü Bilgisayarınızdan Instagram Hikayeleri Yükleyin

Sırf Hikayeler'de yayınlamak için telefonunuza kaç kez fotoğraf veya dosya göndermek zorunda kaldınız?

Instagram Story planlayıcı kullandığınızda bu adımı ortadan kaldırabilirsiniz. Hikaye dosyalarınızı doğrudan masaüstünüzden veya dizüstü bilgisayarınızdan yükleyebilirsiniz. Hikayenizin yayına girme zamanı geldiğinde, bileşenler otomatik olarak doğru sırayla film rulonuzun üst kısmında kullanıma hazır olarak görünür.


Daha Fazla Düzenleme Seçeneği

Instagram Stories'i planlamak için Hootsuite'i kullandığınızda, Hootsuite kontrol panelinde yerleşik tüm düzenleme araçlarına erişim elde edersiniz. Bu, Instagram uygulamasında bulunmayan yazı tipleri, çıkartmalar ve çerçevelerle Hikayeler oluşturabileceğiniz anlamına gelir. Hikayenize benzersiz bir görünüm ve his vermek için kendi çıkartmalarınızı bile yükleyebilirsiniz.

Ve son noktada belirttiğimiz gibi bu düzenlemeyi masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızda yapabilirsiniz. Düzenlemelerinize ince ayar yapmak için tam boyutlu bir klavye ve monitör kullanabilir, böylece daha fazla yaratıcı kontrol sağlayabilirsiniz.


Şablonlarla Tutarlı Bir Görünüm ve His Yaratın

Instagram şablonlarını kullanmak, markanızın genel görünümü ve hissi ile uyumlu tutarlı Hikaye gönderileri oluşturmanın harika bir yoludur. Şablonlar, özellikle metin, alıntılar veya blog gönderilerinize bağlantılar gibi görsel olmayan içeriği paylaşırken kullanışlıdır.


Yazım Hatalarından ve Bozuk Bağlantılardan Kaçının

Baş parmaklarınızla yazmak, bozulmamış içerik oluşturmanın en iyi yolu değildir. Otomatik düzeltme devreye girdiğinde boşverin.

Gönderilerinizi önceden planlamak, metninizi ve bağlantılarınızı daha dikkatli planlama şansı verir. Başlıklarınızı uygun bir klavyede yazın. Bunları bir yazım ve dil bilgisi denetimi programından geçirin. Bağlantılarınızı test edin. Kullanmayı planladığınız hashtag'ler için başka hangi gönderilerin paylaşıldığını görün.

Kendinize içeriğinizden bir dakika uzaklaşmak için zaman tanımak ve ardından daha taze bir gözle tekrar okumak her zaman iyi bir fikirdir. (Ya da bir iş arkadaşınızın göz atmasını sağlayın.) Anında gönderi yayınlarken bu çok zor. Hikayeleri planladığınızda, bunları yayınlanmadan önce istediğiniz zaman Hootsuite planlayıcıda inceleyebilirsiniz.


Katılımı Teşvik Edin

Instagram Hikayelerini nasıl planlayacağınızı öğrendikten sonra, muhtemelen daha fazla ve daha tutarlı Hikayeler paylaştığınızı göreceksiniz. Hedef kitleniz sizden ne tür içerik bekleyeceğini ve ne zaman bekleyeceğini bildiğinde, Hikayelerinizi izleme ve etkileşim kurma olasılıkları daha yüksektir.