Instagram Kişisel Profilini İşletme Hesabına Geçirmek İçin 7 Neden

Instagram Kişisel Profilini İşletme Hesabına Geçirmek İçin 7 Neden

Resim ve video paylaşım sosyal medya platformu Instagram, ticari faaliyetlerin merkezi haline geldi ve bu nedenle pazarlamacılardan özel ilgi gördü. 2020 yılında tek başına platform her ay 1 milyar kullanıcıyı ağırladı ve bunların yarısı da Instagram hikayesini kullanıyor. Yalnızca Pakistan'da , Şubat 2020 istatistiklerine göre 6,6 milyondan fazla Instagram kullanıcısı var . Şaşırtıcı bir şekilde, erkek kullanıcı sayısı, %34.2'lik kadın Instagram kullanıcılarına kıyasla nispeten yüksek %65,8'dir.

Sayı geçen yıla göre önemli ölçüde arttı. Tüm bu rakamlar ve istatistikler, Instagram'ın dünya nüfusunun daha büyük bir kısmına ulaşmak için bir yer haline geldiğini gösteriyor.

Hedef kitleye ulaşmak, herhangi bir pazarlama kampanyasının en kritik parçasıdır. Bu nedenle, ayda milyarlarca kullanıcısı olan bir platform, pazarlamacılar ve işletmeler için kritik bir oyun alanıdır. Günümüz hayatının en dijitalleşen yönü, hedef kitleye ulaşmak ve onları sunulan ürün veya hizmeti satın almaya ve beğenmeye ikna etmeye yönelik dijital pazarlama yaklaşımıdır.

Kısacası işletmeniz için başarılı bir dijital pazarlama kampanyası yürütmek veya başarılı bir Instagram blogu kurmak için kişisel Instagram hesabınızı işletme hesabına geçirmeniz gerekiyor. Instagram'ı bir işletme hesabına nasıl geçireceğinizi merak ediyorsanız? Instagram'ı bir işletme hesabına geçirmenin faydaları nelerdir? O halde okumaya devam etmek ve ilgili tüm sorularınıza yanıt bulmak için doğru yerdesiniz.

Kişisel ve Ticari Instagram Hesabı Arasındaki Fark Nedir?

Birçok kişi kişisel ve ticari Instagram hesabı arasındaki farkı anlamıyor. Her ikisi arasındaki temel fark, bir gönderinin erişim ve etkileşim özelliğidir.

Bir işletme Instagram hesabı kullandığınızda, gönderi, kitlenin en aktif olduğu ve gönderilerde daha fazla etkileşim ve beğeni ile sonuçlanan, herkese açık olur. Analitik bakış açısından Instagram, takipçi sayısı, etkileşim ve izleyici incelemeleri gibi işletme hesapları için otomatik olarak özellikler sağlar. Harekete geçirici mesaj düğmeleri ve reklam kampanyası da yalnızca bir işletme Instagram hesabının özellikleridir.

Kimlerin Instagram İşletme Hesabına Geçmesi Gerekir?

Instagram'ı işletmesi, kişisel blogu veya web sitesi için bir pazarlama aracı olarak kullanmak isteyen herkesin bir işletme Instagram hesabına geçmesi gerekir. Etkileyici olarak ünlü olmak istiyorsanız, Instagram'ı bir işletme hesabına da geçirebilirsiniz. Kısacası, küçük, ortalama işletmeler ve yeni başlayanların dijital olarak büyümesi için en iyi platformdur.

Instagram'da Bir İşletme Hesabı Ücretsiz Mi?

Evet, bir işletme olarak tanınmak isteyen herkes için işletme profili ücretsizdir. Sahip olmanız gereken tek şey, onu elde etmek için bir işletme Facebook sayfasıdır.

Kişisel veya Ticari bir Instagram'a Sahip Olmak Daha Mı İyi?

Bu sorunun cevabı kişinin ihtiyacına bağlıdır. Instagram'ı yalnızca sosyalleşmek ve arkadaşlarınızla bağlantı kurmak için kullanmak istiyorsanız, kişisel hesap yeterli olacaktır. Öte yandan, Instagram'ı iş, pazarlama ve blog oluşturma amacıyla kullanıyorsanız, o zaman işletme Instagram hesabı en iyi seçenektir.

İşletme Sahibi Misiniz? Instagram'ı Bir İşletme Hesabına Nasıl Geçireceğinizi ve Nedenini Biliyor Musunuz?

Bir işletme sahibiyseniz ve kişisel Instagram'dan işletme hesabına geçmeniz gerekip gerekmediği konusunda kafanız karıştıysa. Ardından, kişisel bir Instagram hesabı üzerinden işletme hesabının faydalarının listesi aşağıdadır. Liste sizi ikna etmek için değil, kararınızı kolaylaştıracak.

Instagram Analizleri 

Instagram işletme hesabı kullanıcıları, ' Insights and Analytics ' özelliğine ücretsiz olarak erişebilir . Bu özellik, hesap etkinliğinin izlenmesine yardımcı olur ve gönderinin performansı ve iş ve Instagram kişisel blogu için profilinizdeki hedef kitle katılımı hakkında veriler sağlar.

Instagram Reklamları

Instagram reklamları, erişimi artırmak ve daha fazla takipçi kazanmak ve potansiyel müşterileri çekmek için önemli bir araçtır. Instagram reklamlarını yalnızca Instagram'ı bir işletme hesabına dönüştürdüğünüzde yayınlayabilirsiniz.

Promosyon Sonrası

İçeriğinizi Instagram'da tanıtmak istiyorsanız, bu yalnızca işletme hesabı kullanıcıları için geçerlidir. Kişisel Instagram blogunuz ve işletmeniz için reklam yayınlamanın ve daha fazla takipçi kazanmanın en kolay yoludur.

Alışveriş Sepeti Özelliği

Sadece Instagram'da başarılı bir online mağaza işletmek için yeni tanıtılan alışveriş sepeti özelliği sadece işletme hesapları için kullanılabilir. Bu özellik, Instagram'ı artık siparişleri ve ödemeleri yönetebilen çevrimiçi bir e-ticaret mağazası olarak kullanılmasını etkin hale getirdi.

Müşterilere Hızlı Cevap

Bir işletmeyi yürütmek ve müşteri sorgularıyla kişisel olarak ilgilenmek yorucu olabilir. Kullanıcılara yardımcı olmak için Instagram, takipçiler veya müşterilerle ilgilenmek için doğrudan mesajdaki hızlı yanıt özelliğini ayarlamanıza olanak tanır. Ancak anında yanıt özelliği yalnızca işletme Instagram hesabının kullanıcıları ile sınırlıdır.

Instagram Hikayelerindeki Bağlantılar

Kanala, web sitesine, Facebook'a veya herhangi bir yönlendirme sitesine bağlantı eklemek istiyorsanız, bir işletme Instagram hesabınızın olması gerekir.

Etiketleme Kısıtlaması

Profesyonel bir hesap kullanırken, ürün etiketleri ekleyebilirsiniz ve izin verilen etiket sayısı otuzdan fazladır (standart bir hesapta izin verilen sayı). Standart bir hesapta, gönderiye 20, alt yazıya 10 eklerseniz, Instagram gönderide daha fazla kişiyi etiketlemenize izin vermez. Ancak işletme hesabı kullanıcıları için böyle bir kısıtlama yoktur.

Geçiş Yapmaya Hazır Mısınız? Instagram'ı Bir İşletme Hesabına Nasıl Geçireceğinizi Görelim!

Artık bir Instagram işletme hesabına sahip olmanın avantajlarını bildiğinize göre, kişisel hesabınızı bir işletme hesabına geçirmeye hazır olabilirsiniz. Kişisel profilinizi bir işletme profiline nasıl geçireceğinizi bilmiyorsanız, aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir.

  1. Profil sayfasına git
  2. Sol üst köşedeki simgeye dokunun
  3. İçindeki 'ayarlar' seçeneğini seçin.
  4. Ardından 'hesap' seçeneğine gidin ve dokunun.
  5. Orada profesyonel bir hesaba geçiş seçeneğini göreceksiniz.
  6. Değiştirme seçeneğine dokunun.
  7. Ardından işletme seçeneğine tıklayın.
  8. Şimdi ayrıntıları ekleyin veya Facebook işletme sayfanızı hesaba bağlayabilirsiniz. Gerekli bilgiler, bağlantılı Facebook sayfasından alındığında otomatik olarak doldurulacaktır.
  9. İşletmeyle ilgili doğru ve gerekli bilgileri tamamladıktan sonra öğesine dokunun ve işlem tamamdır.

Kişisel bir hesaptan bir işletme Instagram hesabına geçtiniz.

Instagram Kişisel Hesabına Geri Dönebilirsin, Biliyor Musun?

Bir işletme hesabına geçtiyseniz ancak kişisel hesaba geri dönmek istiyorsanız, bunu da yapabilirsiniz. İşte bir işletme hesabından kişisel bir hesaba nasıl geri dönüleceği ile ilgili kılavuz.

Instagram işletmesinden kişiselliğe nasıl geçilir?

Kişisel bir Instagram hesabına geri dönmek için aşağıdaki adımlar gereklidir.

  1. Instagram sayfanızı/hesabınızı açın
  2. Profil sayfanıza gidin
  3. Sol üst simgeye tıklayın
  4. Ayara git
  5. Ayarlarda, hesaba tıklayın
  6. Hesap türünü değiştire tıklayın
  7. Orada kişisel bir hesaba geçiş seçeneğini göreceksiniz.
  8. Kişisel hesap seçeneğine geçiş yap seçeneğine tıklayın
  9. Seçenekler bölmesi, geri geçiş ve iptal seçeneğine sahip olarak görünecektir.
  10. Geri dön'e tıklayın ve bitti.

İşletme hesabınızdan kişisel Instagram'a başarıyla geri döndünüz.

İş Pazarlaması İçin Instagram'ın Gücünden Yararlanmayı Unutmayın!

Instagram, iş veya kendiniz için dijital pazarlama söz konusu olduğunda muazzam bir güce sahiptir. Herkes Instagram'ı pazarlama için kullanmayı duymuştur, ancak hiç kimse Instagram pazarlamacılığına yeni başlayan birinin sorduğu soruların yanıtlarını bulamıyor. Instagram'da nasıl pazarlama yapabiliriz, kişisel Instagram blogu nedir? Başarılı bir kişisel blog nasıl yapılır? Başarılı bir pazarlama kampanyası nasıl yürütülür? Bu yüzden burada en sık sorulan sorulardan bazılarını cevaplayacağız. Bu cevaplar, Instagram'ın ticari pazarlama için gücünü de açıklıyor.

Pazarlama İçin Instagram Kişisel Blogu Nasıl Kullanılır?

Instagram'ın blogunu pazarlama için kullanmanın en iyi ve kolay yolu, ücretsiz Instagram pazarlama araçlarından tam olarak yararlanmaktır. Kitlenin ilgisini çekmek için ilginç blog konuları oluşturun. Sunulan ürün ve hizmetler hakkında heyecan verici ve ilgi çekici kısa video gönderileri veya resimli tanıtım gönderileri yapın. Açıklamaları ve altyazıları optimize edin. Hedeflenen nişin maksimum kısmına ulaşmak için Instagram reklamları yayınlayın ve gönderileri artırın.

Başarılı Bir Instagram Blogu Nasıl Yapılır?

Instagram blogunun başarısındaki kritik faktör, yayınladığınız içeriğin kalitesidir. İçeriğinizi kalabalığın içinde öne çıkaracak bir şey yayınlayın.

İkinci olarak, arama motorunun içeriğinizi diğerlerine göre tercih etmesi ve göstermesi için gönderinin açıklamalarını ve başlıklarını optimize edin. Hedeflenen nişinizde en çok aranan ve kullanılan etiketleri kullanın.

Zamanlamayı izleyin ve hedef kitlenizin çoğunluğunun aktif olduğu zamanlarda yayınlayın. Yeni Instagram algoritması, gönderinin görünümünü bir hesabın takipçilerinin %40'ı ile sınırlandırıyor. Algoritmayı yenmek için, yayının yorum bölümünde hedef kitlenizin ilgisini çekmeye çalışın. Algoritmanın üstesinden geldiğinizde, artan erişiminiz, blogunuzu başarılı kılan daha fazla beğeni ve etkileşim anlamına gelir. Kişisel Instagram'ı işletme hesabına dönüştürmenin tüm avantajlarını sunar.

Kullanıcı Adı Blogger Kimliğimi Nasıl Değiştirebilirim?

Sertifikasız hesaplar için kullanıcı adı blogger kimliğini değiştirmek çok kolaydır. Öncelikle, istediğiniz kullanıcı adının önceden alınmış olmadığından emin olun çünkü bu, Instagram kullanıcısının karşılaştığı en yaygın sorundur.

Blogger kimliğiniz için belirlemek istediğiniz benzersiz isme karar verdikten sonra aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Hesabınıza gidin ve profilinizi açın
  2. Ardından profili düzenle'ye tıklayın
  3. Burada, kullanıcı adı, biyografi, e-posta, adres ve diğer ayrıntılar dahil olmak üzere profilinizin içeriğini düzenleme seçeneklerini bulabilirsiniz.
  4. Kullanıcı adı seçeneğinde, görüntülemek istediğiniz yeni kullanıcı adını yazın.
  5. Sonunda, bitti'yi tıklayın. Kullanıcı adınız başarıyla değiştirilecektir.