Instagram Profili İçin 10 Gönderi Önerisi

Instagram Profili İçin 10 Gönderi Önerisi

Instagram, işletmeler için güçlü bir pazarlama aracıdır çünkü markanızın hikayesini görsel olarak iletir ve aynı zamanda müşterilerle etkileşim kurmak için bir platform sağlar. Takipçileri çeken güçlü bir Instagram varlığı oluşturmak, çok sayıda güzel resim yayınlamaktan daha fazlasıdır. Bunun yerine, feed'inizin uyumlu, profesyonel ve estetik açıdan hoş görünmesi için dikkatli planlama, stil ve tutarlılık gerektirir.  


Peki bu neye benziyor ? Göz önünde bulundurulması gereken iki ana nokta vardır: birincisi, gönderinizin kaydırma arasında tek başına öne çıkmasını istiyorsunuz ve ikincisi, sayfa kılavuzunuz aynı anda görüntülendiğinde, birçok öğeden oluşan hoş bir bütün gibi görünmesini istiyorsunuz. rastgele kareler karmaşası yerine birbirine bağlı direkler. Tüm gönderileriniz için bir veya iki yazı tipi stili seçmek ve önceden belirlenmiş bir renk paletine bağlı kalmak, genel Instagram varlığınızın planlı bir şekilde oluşturulmuş görünmesini sağlamanın en kolay yoludur. Başka bir fikir, tüm fotoğraflarınızı düzenlerken aynı filtreyi kullanmaktır.


1. Bir Alıntı Gönderisi ile Düşüncelerinizi Aktarın


Cesur ve saçma sapan, bir alıntı gönderisinin ne söylediğini yanlış anlama yok. Renkli bir arka plan üzerindeki basit kelimeler, özellikle bir şeye fazladan bir dokunuş eklediğinizde, bu durumda birkaç tamamlayıcı renk eklediğinizde, yüksek etkili bir mesaj oluşturur. Markayla ilgili gerçekleri, ünlü alıntıları paylaşmak veya "nicelikten çok kalite" gibi basit mesajları iletmek için bu tür gönderileri kullanın. 


2. İlham Vereceğiniz Gönderilerde Arka Plan Kullanın 


Bir resim stilinin üstündeki kelimeler, bir fotoğraf arka planı ile mesajlaşmayı bir adım daha ileri götürür. Koyu renkli fotoğraf arka planlarında açık renkli metinler kullanarak veya tam tersini yaparak sözcüklerinizi gerçekten çarpıcı hale getirin. İlhamınızı takipçilerinizle paylaşmak için bu tür gönderileri kullanın, çünkü olumlu teşvik her zaman modadır ve markanızın özgün ve ilişkilendirilebilir olarak görülmesine yardımcı olur.


3. Bir Tanıtım Gönderisi Duyurun


Promosyon gönderileri, bir indirimi, özel bir kupon kodunu veya bir pop-up etkinliğini duyurmak için mükemmeldir ve gönderinize ilgiyi arttıracaktır. Stil yönergelerinizi göz önünde bulundurarak, bu gönderilerden birini oluşturmak, reklamını yapmak için her yeni promosyonunuz olduğunda arka plan resmini veya metin rengini değiştirerek yapabilirsiniz. Bu şekilde öne çıkmak bu kadar basit olabilir.


4. Bir Ruh Hali Gönderisiyle Havayı Değiştirin


Empresyonist bir gönderi oluşturduğunuzda büyük bir ruh hali ayarlayın. Burada belirli bir taktik yok. Sadece duygularınızı ifade edin, tabii ki doğru kelimeler seçerek ve pekte alışkın olunmayan tarzlarda. Bunun için belirli şiir kitaplarından veya daha önce yazılmış olan metinlerden yardım alabilirsiniz. Bir anda anasayfanın havasını değiştirecek ve ilgi çekeceksiniz. 



5. Tatil Gönderilerini Fırsat Olarak Kullanın 


Tatil temalı içerik yayınlamak iyi görünmenin harika bir yoludur ve feed'inizi taze tuttuğunuzu gösterir. Kendinizi tanıtmak veya kendinizi popüler göstermek için bu gönderileri kullanabilirsiniz. Bu gönderiler ayrıca takipçilerinize ulaşmanın ve sadece "Ben Böyleyim" demenin ve onlara bunu göstermenin harika bir yoludur.


6. Düz Paylaşımlı Bir Gönderiyle Dikkatler Üzerinizde 


Düz görünüm popüler olmaya devam ediyor ve bu şaşırtıcı değil çünkü bol miktarda negatif alanın içersinde sade, çekici bir estetik sunuyor. Bu gönderi türü pusula, kamera, pasaport, dergi yada küçük bir küre vb. Nesneler ile daha çekici hale gelecektir. 



7. Kolaj Paylaşımıyla Bir Resim Koleksiyonu Yap


Bazen hikayenizi anlatmak için birden fazla görsel kullanmanız gerekir ve bu yüzden kolaj yazıları icat edilmiştir. Bir dizi kareyi, bir dizi dörtgeni veya dörtgenleri bir araya getirmek, aynı anda birden fazla görüntüyü sergilemenize olanak tanır; bu, sunacak bir koleksiyonunuz varsa veya kapitone görünümü gerçekten çok seviyorsanız harikadır. Üstelik bunun için anlamlı bir fotoğraf olmasına da gerek yoktur. Renk blokları oluşturabilirsiniz.


8. Sahne Arkası Postuyla İlgi Çekin


Bir postunuza yada profilinize dikkat çekmek istiyorsanız, bir kısmını gizemli tutabilir ve takipçilerinizi perdenin arkasına bakmaya davet edebilirsiniz. Bu gerçek bir kullanıcı olduğunuz ve özgünlüğünüzü ortaya koyacaktır.



9. Ulusal Etkinliklere Bağlanın


Ulusal veya yerel bir trajediyi ürün veya hizmetinizi rezil etmek için bir fırsat olarak kullanmak hiç hoş olmasa da, özellikle müşterilerinizi etkiliyorsa, bunu zevkli bir şekilde kabul etmek uygundur. Takipçilerinize güncel olaylardan haberdar olduğunuzu ve umursadığınızı bildirmenizde bir sakınca yoktur.


10. Bir Mizah Postu Paylaşın


Zevkli, komik olmak her zaman iyi bir fikirdir. İnsanları güldürdüğünüzde mizahınızı hatırlarlar, başkalarıyla paylaşırlar ve kelimenin tam anlamıyla vücutlarındaki iyi hissettiren kimyasalları ateşlersiniz. Bir resim ve metin kadar basit veya bir arka plan üzerinde bir tweet ekran görüntüsü olabilir.